Sa ogromnom vecinom se slazem ali nikako za sada ne mogu sa tvrdnjom da trziste odredjuje cene u ovoj kategoriji. Pa nije valjda isto prodavati psenicu i satove ili neko voce i satove... Pa da je taj faktor nekog trzista toliko presudjujuci. Sta da kazemo za LV i Hermes torbe i novcanike od 5000... I oni mogu reci da je trziste to koje odrejduje cene. Ili da je tolika navala na Beats produkte da se 'oni jedva brane' da ne budu jos skuplji... Duboko verujem da je cela halabuka oko cena duboko isplanirana u poslovnim planovima svih proizvodjaca, koji bi bez ogromnog marketinga poznatih licnosti a i marketinga uopste, mogli slobodno da zatvore proizvodnju. Pa koliko njih ulaze u marketing, reklo bi se da im i ne ostane previse na kraju... I gde je onda tu trziste kao br1? Videcemo kako ce stvari stajati posle ove krize koja je neminovna. Ako pogledamo bloomberg-ove analize i vesti, Swiss industrija je vec u krizi bila u februaru mesecu i trend se ne zaustavlja. Videcemo ko ce kako da izadje iz toga. Verovatno ce cela industrija casovnika u svetu debelo da strada.
To sto ja
malo vise verujem Seiko-u nego ovoj ETA-i je prosto deo mog istrazivanja i neki finalni zakljucak. (izuzimam ovde moje naklonosti prema Japanu iz drugih delatnosti) Evo jutros sam citao neke forume o Seiko 6R mehanizmu, karakteristike i slicno, i jedan covek u komentaru postavi listu mehanizama po njegovom iskustvu gde je poslednje mesto zauzela ETA 2824 i kaze da su mu sve 2824 imale probleme za razliku od Seika, i takodje je naveo problem da ih ne treba rucno navijati, sto je veliki minus konkretno za njih... I tako stalno neko... Dakle slicno kao i ovde sto se provlacilo. Ispade ETA kao Alfa Romeo prozvana...
Samo vicevi sto ne pocnu ponekad... I to je jedan primer od mnogih koje sam pronasao i pre i posle ove teme ovde. Ti si
jako lepo objasnio svoj stav i svoja iskustva izneo sa brojnim brojkama i uporedjivanjem, i to je sve na mestu. Stvar je sto su te brojke kod mene vise nagrizene crvom sumnje na sve ovo drugo sto dolazi, a meni igra bitnu ulogu kada se pomene rec 'kvar'. Ne mogu da ostanem imun ni na pisanje clana koji je prema pisanju, poravljao satove, i takodje ima svoja iskustva. Bas kao ni na tvoje pisanje...
Hvala ti puno na iscrpnim informacijama i nadam se da ces i dalje pisati u svom stilu! Ustedeo si svima mnogo vremena u prikupljanju informacija. Stvar je da si prema mom istrazivanju u redjoj grupi koja ima lepe reci o ETA-i u pogledu kvaliteta i trajnosti prema Miyoti i Seiku. Sto zapravo nista ne mora da znaci, ali je prosto tako ispalo. Jos jednom, niko ne napada tvoje znanje niti tvoju kolekciju, niti tvoje naklonosti. Nemoj samo shvatiti ovo kao atak zelenog 28 godisnjaka na iskusnog coveka. Ja sam jos u fazi ucenja osnovi, ali mislim da veoma brzo ucim, pa zahvaljujci i tvojoj pomoci taj proces mi ide dosta lakse nego sto sam mislio.
Svako sisa svakoga koga moze, a mi biramo frizere prema frizuri koju zelimo nositi i njihovom iskustvu u radu, pa ko nas kako osisa... Negde nam skrate ili ostave previse pa se zalimo, a vrlo cesto budemo zadovoljni svojim frizerima i frizurama, bez obzira na jeftine makaze ili skupe masine, i svakom je na kraju svoj frizer najdrazi.
Izvinjavam se ako sam nekim postom nespretno uvredio ili ispao ne znam kakav... Mislim da se shvatilo sta sam hteo reci na kraju.
Bookmarks sajtovi