Narukvicu kao što je npr na sarb035 ne možeš da dobiješ ni na jednom satu sa 4R36 mehanizmom. Meni je to dovoljna distinkcija, a ima ih jos mnogo.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Narukvicu kao što je npr na sarb035 ne možeš da dobiješ ni na jednom satu sa 4R36 mehanizmom. Meni je to dovoljna distinkcija, a ima ih jos mnogo.
Koje npr.???
Mnogo lepši i detaljnije i kvalitetnije urađeni ciferi, znatno bolja završna obrada kućišta.
To znači da ipak ima realnih razloga za veću cenu sata sa mehanizmom 6R15???
Kad se gleda sat kao celina uglavnom da. Počev od sarb serije, preko suma pa na dalje.
..ma normalno da cenu pojedinog sata formira puno stvari ali ovde se trebamo drzati zadene teme....4R ili 6R!!
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Tačno tako. Nadam se da će neko konkretno izneti bitne razlike mehanizama.
ogromna mana je što oni ne uštelavaju te mehanizme i ne ukrašavaju ih, pa izgledaju kao i 7s (sirovo i neukrašeno ali ima razlike u delovima), to važi za sve seiko satove sem grand seika i neke retke diašok modele ali to su jako retki satovi, pa se dešava da ga ostavite preko noći cifer gore ide ok, a onda sutra noću ga ostavite na staklo, on poludi sa odstupanjima, plus svi ti seiko satovi do 1000evra imaju neka zvanična, fabrička odstupanja tipa 15-45 sekundi
recimo vi po ceni nekih seiko satova sa 6r mehanizmom dobijete, u najboljem slučaju, evropski sat sa etom top serfitikovanom plavi šrafovi, ukrašena, uštelovana u četiri pozicije, ako se ne varam top je u četiri pozicije, elabore u dve
moja iskustva sa 4r su da je umeo da ide do minut i po, a ume da bude i u sekundu tačan kad se razradi od nošenja
P.S. jedan naš forumaš, sada je bivši mi je servisirao jedan sat i rekao mi je da su im delovi loši, imaju velike tolerancije, ne naležu dobro jedan na drugi i ne pasuju sa jednog 7s na drugi 7s, drugi mi to nisu govorili ali nisam ni pitao nikog kakav je za rad
razliku 4r i 6r ja ne znam sem sprona, stvarno ne znam kakva je druga razlika sem da ovaj ide u skuplje satove, uglavnom imaju svi do 8 klase istog rođaka
Poslednja ispravka: Милан Милановић (13.5.2017. u 22:11)
Bookmarks sajtovi