6r u zadnjoj varijanti ima više manje rješen problem nepreciznosti..
Navodno su daleko konzistentniji i manje osjetljivi na positional error.
6r u zadnjoj varijanti ima više manje rješen problem nepreciznosti..
Navodno su daleko konzistentniji i manje osjetljivi na positional error.
U praksi nedokazano,barem nisam cuo do sada
Ko hoce nadje nacin, a ko nece nadje izgovor
To je verovatno tek u ovim novim Presage modelima.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Moj 4R36 "out of the box" kasni preko 20s dnevno, nisam baš zadovoljan, mada videćemo posle koje nedelje kad se uhoda.
Sat mi je bio kod Simovića u NS, i čovek ga je spustio na prihvatljivih -9s.
Inače bio je u proseku na -25s pa do -30s u zavisnosti od noćnog položaja.
Мој 4R35b за сада жури око 20 секунди дневно.
Merih par dana moj 6r u novembru i istina je da nije konstantan, te malo + pa malo -
Večita dilema i pitanje da li bi ovim mehanizmima nešto falilo kad bi se s' vremena na vreme ručno navijali?
Mišić M.
kolega i ja sam svasta cuo po tom pitanju i svasta procitao o tome..onako logicno i zdravorazumski mislim da apsolutno nista ne moze da steti mehanizmu ako ga navijas rucno jer sto bi onda uopste postojala ta mogucnost rucnog navijanja automatskih mehanizama,najbolje da pratis uputstva proizvodjaca..
inace kada treba da nosim neki sat sa automatskim meh sa mogucnoscu rucnog navijanja koji je stajao pre toga obavezno rucno navijem pre stavljanja na ruku..okrenem 10-15 krugova..
a imam i jedan zanimljiv slucaj na ovu temu u mojoj porodici.
naime moj pokojni deda Nikola kupio sebi sezdesetih godina sat Marvin sa felsinim automatskim meh sa mogucnoscu rucnog navijanja..pisle mnogo godina rabljenja sata(to mu bio jedini sat nodio ga svaki dan),doslo je do toga da se nesto oko rotora pokvarilo i sat je poceo da staje jer nije punio dobro.nakon toga preslo se na rucno navijanje..deda ga nije skidao sa ruke do 8 januta 2017 kada je umro.sat jos uvek radi izuzetno tacno iako je rucno navijan svaki dan pa sigurno 20 tak godina.planiram da ga dovedem u red jer je jako lepa uspomena.
Poslednja ispravka: mimamimic (4.12.2017. u 17:23)
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Vođen logikom da, i ja se slažem. Ali u praksi ne znači da će biti tako. Čak možemo imati i različita iskustva sa istim tipom mehanizma.
Naravno ako je sat skroz stao i sam proizvođač preporučuje ručno navijanje.
Što se tiče Dedinog sata, ne zaboravi da je to pravljeno nekad davno, kad se nije fušarilo i štedilo na materjalima. Naravno da treba da ga središ!
Mišić M.
Bookmarks sajtovi