Serb kaže:
Jos ovo i necu da pisem na ovoj temi obecavam , a moj mnogo dobar drug Joda se nece uvrediti sto njega repliciram....
Prvo hocu da kazem da 2892 etin mehanizam koji je mozda jedan od najboljih mehanizama i pravljen je za vise klase satova .... uz to on je mozda jedan (ako ne i jedini ) koji se ne pravi u standardnoj klasi....Drugo vec pominjano sve sto je napisano za njega da ne prepisujem .....6r je mehanizam koji u principu malo modifikovan u odnosu na 7s (sto ne kazem da je lose) ....tako da moze i sa te strane da se postavi pitanje zasto 6r a ne 7s mehanizam i tu ima cenovne razlike....Da se odma ogradim ja mislim da je 6r jako dobar mehanizam , ali ima seiko i bolje mehanizme ( i slazem u potpunosti ono sto je krle napisao)....Druga stvar niko od nas ovde nije konstruktor mehanizama pa da moze da ti kaze konkretno i taksativno zasto je neki mehanizam bolji od ovog drugog, ostaje nam citanje i iskustva nekih drugih ljudi koji su vise ukljuceni u ovu tematiku... Pisao sam onaj tekst o kineskim mehanizmima , to su klonovi etini , mada nisu losi i na prvi pogled su jako jako slicni , ali ja bi se opet odlucio za pravu ETU....
Jodo niko nije napisao da je bolje da uzme hamiltona , vec da je konkretno ovaj mehanizam bolji od seikovog, sto i ja mislim...Koji ce ko da uzme sat zavisi mnogo od faktora , ja prvi ne bi po defoltu uzeo neki sat samo zato sto ima "bolji" mehanizam...Kad ja uzimam sat mnogo stvari gledam (ali doduse na prvom mestu masinu koja ga pokrece)....
Zasto sam povukao pricu o rusima i japancima....Zato sto imam utisak (a mislim da nisam jedini) da kad god neko trazi savet i dobije ga u smeru japanaca ili rusa , sve je ok , a kad je swiss odma se nadju neke zamerke i mane ( opet po meni ne argumentovane , vec se sve vrti oko cene)... Kad neko trazi savet odmah znam sta ce se pisati...Tri su izbora : Stein, Seiko ili Tissot Visodate (ne kazem da su to losi predlozi ali ipak nisu to jedini satovi na svetu)....
I za kraj ne prozivam nikoga i ne zelim svadju , jednostavno se ne slazem sa nekim pisanjima generalno na forumu....I da se razumemo ja najvise u kolekciji imam bas Seika i jako ga volim.
P.S Jos jedno pitanje koja je razlika izmedju 6r i 4r mehanzma , koji je bolji...Zasto kupiti 6r kad postoji 4r mehanzam (koji meni ima kasnjenje manje od sekunde)....
Bookmarks sajtovi