@tiha negde sam skoro pročitao da 7s26c i 7s36c dolaze kao zamena 7s26b odnosno 36b. Ista konstrukcija, ista veličina samo se neki delovi razlikuju. c se može upakovati u sat koji nosi b. E sad da li se nešto suštinski menja, ne znam.
@tiha negde sam skoro pročitao da 7s26c i 7s36c dolaze kao zamena 7s26b odnosno 36b. Ista konstrukcija, ista veličina samo se neki delovi razlikuju. c se može upakovati u sat koji nosi b. E sad da li se nešto suštinski menja, ne znam.
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
Koliko pročitah suštinska promena bi trebalo da bude u tim pinovima regulatora , koji su dovodili do ovih nenormalnih odstupanja...
Evo detaljno objašnjeno šta stvara problem kod 7s26/36 B i zašto je bolja varijanta A:
Seiko & Citizen Forum: Seiko 7s26B vs 7s26A - Seiko read this!
Danas je godinu dana kako sam kupio moju peticu sa 7S26b mehanizmom. "Upao" mi je primerak koji ima tačnost u rangu sa najboljim COSC primercima i Grand Seikom. Sat u proseku dobija +1,5-2 sec dnevno. Malo je reći da sam prezadovoljan ))
Sad je mene totalno jasno zasto nov casio aviator gw-a1000d-1A kosta 600 usd ,zato sto trpi silu od 15g sto bi bilo ekvivalent od cepanja panja i igranja golfom u isto vreme.
Poslednja ispravka: Sky-Balkan (29.9.2012. u 14:03)
Pozdrav svima.
Da li neko zna kad je proizveden mehanizam 7s26c?
Da li je napravljena neka konkratna razlika izmedju 7s26 a,b,c?
Citao sam na forumu o uljima koji se koriste u mehanizmima satova,da li ih ima u ovom mehanizmu?
Koliko ja znam nema neke posebne razlike ako je a, b , c oznaka. Kad je tacno naprvljen 7s26 c ne znam verujem da ce neko dati tacnu informaciju. Naravno da ima ulje, svaki mehanicki sat mora da ima tacno doziranu kolicinu ulja. Da nema ulja ili dovoljno ulja ne bi radio dobro i brzi bi se to primetilo...Kao i kolima ako vozis bez ulja , mozes brzo da ga bacis
Poslednja ispravka: Serb (22.1.2013. u 20:27)
Upravo to razlika je minimalna.
S ozirom na to da se B pojavio 2006, C je sigurno posle toga.(kakvo objasnjenje)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala na odgovorima.
Bookmarks sajtovi