bogu hvala pa nisu skupe..a dobre..
bogu hvala pa nisu skupe..a dobre..
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Za moj ukus 5 sport je ono pravo
Jedno zanimljivo zapažanje u vezi mog 7s36 u novom SNZG13. Prvih nedelju dana sam ga ostavljao da odmara na leđima i kasnio je 4-5 sec. Onda sam ga počeo ostavljati face-down, tj brojčanikom okrenutim ka dole, i sad žuri oko +1 sec već četvrti dan! :-) Ako tako ostane to će biti perfektno!
I meni je tako radio prvih godinu-dve,a sad posle 5 godina je već druga priča. Radi bez problema,ali odstupanje mu je poraslo drastično +-( 1-2 min).
Pet godina, vreme je za servis, a sat je verovatno i stariji od 5 godina jer satovi neko vreme provedu u prodavnicama i sl. pre nego ih neko kupi. Cak i tada to su prevelika odstupanja. Moguce je i da je namagnetisan ili je pretrpeo neki udarac.
Preporuka od strane Rolex-a je da sami podesimo preciznost sata prema polozaju a ne odmah da se otvara sat.
Odmah na servis kolega don Alberto, mada je to malo godina za Seika tj.7s26. Moj mehanizam 7009 na Seiku 5 je tek nakon 20 godina aktivnog nosenja poceo da zaostaje preko 40 sekundi i bilo je jasno da mora na servisiranje.
Poslednja ispravka: VLADAN P (20.8.2017. u 18:24)
Ja sam već šesti dan na +0sec, kvarcuše su za nas samo dobar vic! Definitivno voli da se odmara na ciferu!
Drustvo, imam jedno pitanje...
Opste je poznato da 7s26 mehanizam nema hakovanje odnosno zaustavljanje sekundare. Ee sad, primetio sam da kod stelovanja vremena, blagim pomeranjem krunice u nazad, sekundara zastajkuje... Koliko je pametno koristiti ovaj trik da bi smo usaglasili sekundaru sa tacnim vremenom??
Stručniji kažu da to ne prija mehanizmu.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ihh... 😑 Nadam se da nisam nastetio mehanizmu, posto je u pitanju potpuno nov sat. Necu to u buduce raditi.
Bookmarks sajtovi