Omega rules !!!
Hvala na odgovoru. Pozz
Ja koristim WatchCheck https://play.google.com/store/apps/d...tchcheck&hl=en
U suštini, meriš odstupanje sata od poznate reference (time server ili GPS vreme) u raznim položajima. Potrebno je samo da uključiš merenje u trenutku kada je sekundara na nuli, a minute i sate podesiš ručno. Ovo nije aplikacija koja na osnovu zvučnog signala meri frekvenciju i odstupanje.
Pokušao sam svojim rečima, laički da objasnim
Nasao sam par aplikacija ali u suštini mjeriš odstupanja od sata koji je digitalan( sat na tel ili slično). Ako sam dobro shvatio!
Iznenadio sam koliko mala odstupanja ima SW 200 u satu koji imam. Bukvalno manja nego 4130 mehanizam. Jedina razlika je sto rezerva snage u SW 200 je 38 sati i kad dodje pred kraj tad počne da odstupa vise.
Kako da "formiram" nov automatik? Da li je dovoljno tridesetak puta da ga navijem ili moram do besvesti da ga tresem?
Šta znači formirati automatik? Nije to baterija za 3310
A sad ozbiljno
Ako misliš kako da ga pokreneš, mućni ga malo, ako ne krene, navij 2-3x, krenuće.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Da napisemo ovde- Da li je neko imao iskustvo sa ''lepsi'' aplikacijom za iphone? Ta aplikacija meri magnetizam pomocu senzora koje ima sam telefon. Na youtube cak postoji i video na kanalu Chrono24 na kome se preporucuje za merenje namagnetisanosti sata, kao i kako demagnetizovati pomocu demagnetizera. https://youtu.be/-ODu91ZUeVI
Ja sam je instalirao, podesio po uputstvu, i isprobao na svojim satovima. Od 6 testiranih, ukupno 4 pokazuje da su namagnetisani a 2 nisu. Ono sto mi je zanimljivo je cinjenica da su upravo ti namagnetisani precizniji od ovih koji navodno nisu. Posebno je zanimljivo da su i kvarcni modeli prikazani kao namagnetisani a i oni su prilicno precizni. (+ - 1 do 3 sekunde mesecno bez obzira na to da li su rezultati prikazali magnetizam ili ne) Kod automatika, namagnetisani je uvek plus 4, a ovaj koji nije je plus 9 dnevno...
I sada se postavlja pitanje, da li je uopste pouzdana ova aplikacija iako je na ''glasu"? I da li se namagnetisani sat ponasa zapravo tako? Po mom misljenju i istrazivanju odstupanja bi morala biti daleko veca, ili gresim?
Upravu si, odstupanje namagnetisanog sata bi bilo ogromno, očigledno je aplikacija čisto zezanje, tj. još jedna u nizu koja nas pokušava ubediti da naš mobilni može lagano da zemeni na desetine uređaja, instrumenata i alatki.
Bookmarks sajtovi