Strana 5 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 41 do 50 od ukupno 56
Like Tree15Likes

tema: Citizen-Seiko pomoc!

Stariji član Avatar korisnika Zenith
    Član od
    9.1.2012.
    Lajkovi
    2295
    Reputacioni uticaj
    55

Određen forumom Re: Citizen-Seiko pomoc!

Nije glupo pitanje.
    Pozeljno je da kreditna kartica bude u onoj valuti koja je ostavljena kao cena sata na sajtu.
    Znaci,ako sat kosta 350$ uplati dolare na racunu.
    Srbija koliko znam,nije clan PayPala,ali to ce da te upute ovi stariji ovde jer nemam blage veze oko PayPala niti kako funkcionise.
    Kazu da je najsigurnije preko PayPala,inace.
    "Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

Usli smo u paypal sistem pre desetak dana.
    Sto se tice valute, verujem da nije problem sa dinarima, samo sto ce da ti naplate konvertovanje valuta po nekom njihovom kursu, pa ce malo vise da te izadje(ali posto je meni kartica u EUR sacekaj da ti jos neko potvrdi).
    Poslednja ispravka: RUS (23.4.2013. u 11:35)
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Član Avatar korisnika Mr D
    Član od
    30.12.2012.
    Lajkovi
    2867
    Reputacioni uticaj
    29

srkis13,

U Intesi su imali mogućnost da kreditna (ili debitna) kartica ima partije samo u dinarima i u evrima. Ne znam da li se nešto izmenilo u poslednjih par godina.

Za međunarodna plaćanja, prvo se skida ono što se nalazi na EUR računu, a ako tu nema (ili nema dovoljno) ostatak se skida sa dinarskog računa (na može biti vezan i tekući). Troškovi konverzije su bili sasvim OK (čini mi se +0.3% na prodajni kurs), bar za one koji su imali Hit tekući račun (koji ima nešto bolje uslove nego obično).

Ja sam sa takvom karticom proputovao poslednjih par godina više zemalja, od kojih neke ne koriste EUR (Poljska, Rusija, Norveška, Švedska, Kanada, Turska, Češka, Danska...), i odavno sam prestao da menjam novac u lokalnu valutu, sem ponekad u zemljama gde ne primaju kartice svuda ili ne primaju za male iznose (Rusija, Poljska). Jednostavno, opuštenije je i jeftinije koristiti karticu.

Zato, ako imaš EUR koristi njih (da uštediš ovih 0,3% provizije, što i nije neki trošak), a inače uplati u dinarima i sve je OK. Ipak, za svaki slučaj proveri u svojoj banci tačno po kom kursu vrše ovakvu konverziju, da ne bude iznenađenja.

Srećna kupovina!!!
    Poslednja ispravka: Mr D (23.4.2013. u 11:48)

Član Avatar korisnika srkis13
    Član od
    4.3.2012.
    Lajkovi
    203
    Reputacioni uticaj
    13

Posle mnogo jurcanja nasao sam mastercard i izvrsio uplatu u dinarima po srednjem kursu. Pisem ovo jer sam otisao sa evrima u banku da bih uplatio ali ne moze mora u dinarima.

Posle otisao na sajt sve popunio kada nece, izbacio mi neku gresku... Moja faca u tom trenutku

Gledam sta cu sada, registrovao sam se pre neki dan na paypalu (sva sreca pa su nas ubacili na listu) i da probam kako to radi kad ono uspeo sam da izvrsim kupovinu!

Sada ostaje samo da cekam 10-14 dana, verovatno 14 ali aj nikad se ne zna...
    Odluka je pala na Citizen Atomic Perpetual Chronograph Eco-Drive AT4008-51E Mens Watch nadam se da ce da mi ispuni moje ocekivanje i moju dugotranjnost. I mislim da nisam pogresio!

Zelim da se zahvalim prijateljima sa foruma koji su mi mnogo pomogli u izboru!

Kada ga budem dobio obecavam da cu da uradim kompletan test da vam se oduzim zbog pomoci!

Srdacan pozdrav!
    RUS, krstin, Zenith and 2 others like this.

Član Avatar korisnika Toma
    Član od
    26.12.2012.
    Lajkovi
    148
    Reputacioni uticaj
    12

Dobar izbor postavi fotografije sata kad stigne

Član od
    4.3.2012.
    Lajkovi
    203
    Reputacioni uticaj
    13

I can't believe

Sat kupio 23.4. i dalje ga nisam dobio!
    Saznao sam da je na carini, ali gospoda nemaju fakturu da ocarine pa ne znaju sta da rade (jer sam trazio da napusu da je poklon i mala vrednost) ali ocito nisam imao srece sto se carine tice!

Sreca u nesreci je da sam, sat kupio preko paypal-a i dobio fakturu od njih, sa malo znanja fakturu sam uspeo da prepravim i napisem mnogo manju vrednost sata( nadam se da nema carinika ovde hahah), ali opet na neku ruku sam ispao posten jer sam presao limit za carinu koji je 70e!

Nadam se da ce sve uspesno da prodje i da cu na kraju dobio moj "ljubimca", mislim da sam vise nego toleranta sto se cekanja tice! Na sajtu pise for Serbia 10-15 days a ovo je vec mesec dana...
    Poslednja ispravka: srkis13 (28.5.2013. u 19:53)

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

Pa to sto na sajtu pise se podrazumeva kad je u pitanju normalna drzava.

Ocigledno je ovde problem kod ovih nasih lesinara.

Nadam se da ce ti stici za par dana, i naravno da ces platiti sto manje.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Član od
    4.3.2012.
    Lajkovi
    203
    Reputacioni uticaj
    13

Izgleda kada je free shipping u pitanju salju grupe pakete za evropu jer su sat poslali tek 7.5. mozda gresim ne znam, ali onda svakako ne treba da pise na sajtu 10-15 days ako je tako

Danas pricam sa carinikom i pitam da li mogu da dodjem licno da preuzmem paket, ona ce meni kako mislite licno mi saljemo pakete samo na adresu! bla bla bla ... I posle kada sam zvao da pitam kako da prosledim fakturu ona ce licni da dodjete ili faxom? Vidi ga ti sad?! Kada hocu po paket ona ne mozes licno a kada trebas nesto da predas onda ne mozes! Stvarno smo neverovatan narod!

I ja se iskreno nadam, jer cu u suprotnom...

Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

I ja imam slican problem, sat cekam vec od 11.03 i jos ni traga od njega ko zna gdje je, svaki drugi dan saljem mailove zalim se ali nista jos uvjek

Član od
    4.3.2012.
    Lajkovi
    203
    Reputacioni uticaj
    13

A joj

Ja mislim da bih se spakovao za Singrapur da vidim u cemu je problem!

Budem li cekao jos mislim da cu poceti da mrzim satove, ne kaze se dzabe tanka je linija izmelju ljubavi i mrznje!

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •