Pošto vidim da si neodlučan da kažem koju mudru
.
Moj ti je savet , kupi Orange Monster prvu generaciju. Ima narandžasti brojčanik kao i petica koju si postavio , mislim i da su im narukvice identične, jedino petica nema ronilački dodatak na kopči , takođe cene su im približne . OM je odličan sat. Odlična završna obrada kućišta, ja nemam ni jednu zamerku na završnu obradu kućišta. Vrlo lepi prelazi između brušenih i poliranih površina. Lepo leži na ruci, nije ni prevelik a ni mali sat. Rotirajući prsten se okreće taman kako treba , ni lako a ni suviše teško. Narukvica je odlična,udobna je, završni nastavci (linkovi) su od punog čelika. Krunica se ne zavrće teško , tj. ne treba je jače pritisnuti pri zavrtanju ( recimo kod Seiko 007-ce treba malo jače pritisnuti ali nije ni to neki problem ). Osvetljenje je takvo da je postalo reper za odlično osvetljenje. Kada neko hoće da uporedi osvetljenje nekog sata onda to najčešće radi upoređujući sa Monsterom. Satni markeri na OM prve generacije nisu mikronski precizno urađeni , neko smeta nekome ne . Vrlo čitak sat i pod oštrijim uglovima. Samom satu leže razni kaiševi, možda bi bilo bolje da je razmak između ušica 22 mm ali dobro . Da je OM 50% skuplji ( i prvi i drugi ) opet bio bi odlična kupovina. Nekome je bitno a nekome ne ali nije za podceniti i ne spomenuti ali Seiko sve sam pravi ( tzv. in-house ) . Servis je jeftin, delova za mehanizam ima koliko hoćeš, mehanizam je pouzdan. Dizajn sata spada među orginalnije koji se mogu danas sresti. Mnoge satove vizuelno možeš pomešati sa nekim drugim satovima ali ne i OM. E sad s obzirom na budžet ja sam za OM prvu generaciju ali ne bežim ni od OM 2 . S tim što se OM2 od skoro proizvodi i verovatno ćeš ga novog moći kupiti i za 5 godina ( a moguće je i da će mu cena još malo pasti ) a OM1 je još malo tu ( za mene je to bio jedan od presudnih razloga ).
Bookmarks sajtovi