2Likes
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Dilema za kupovinu
Postovanje drugari,
prvo da pohvalim forum, stvarno je jedini na ovim prostorima da pruza toliko informacija. Za pohvalu.
Drugo,
imam dilemu oko nabavke sata za svaku priliku. Posedujem Casio pro trek sa kojim sam izuzetno zadovoljan, ali mi treba i neki sat za uz kosulju.
Dilema je izmedju Citizena, eco drive
Citizen BL8000-54A
kupio bi se ovde, tako da nije problem zi garancija,
a drugi je Seiko Alpinist SARB 017
Seiko SARB017- Seiko Automatic Alpinist Watch SARB017
Njega bih porucivao preko neta.
Kakvo je vase misljenje o ova dva modela?
-
Re: Dilema za kupovinu
Dobro dosao na forum Marinac!
SARB017 je puno lepsi i bolji (po meni a i jos mnogima sa ovog foruma), a i ne malo skuplje ce te kostati. Taj sat je mehanicki automatik i malo je zahtevniji od Citizena. Da li bi tebi to odgovaralo?
Gde si ga mislio poruciti?
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 12
Pozdrav,
ako već nisi, proveri prvo da li je taj model citizena na stanju u sense-u,
meni se desilo pre 7-8 meseci kada sam birao šta da kupim i na kraju prelomio
da hoću taj model samo plavi, nije ga bilo na stanju. (ne ažuriraju sajt baš često)
inače ja lično bi išao na seiko, iako bi izašao skuplje
-
SARB je jedan od boljih Seiko satova sa automatskim mehanizmom koji ce ti sigurno vecina ljudi ovde preporuciti.
Pogledaj na HIGUCHI-INC manja je cena.
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 20
Ja bi se opredelio za seiko meni vrlo interesantan sat, odlican odnos cene i kvalteta, moze da prodje i kao dres sat i kao sporstski.
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
I meni je Seiko mnogo lepsi. Da ima da se kupi u Beogradu, ne bih ni razmisljao. Kupio bih verovatno preko Creation Watches. Moram da proverim da li bih ga slao kod prijatelja u Austriji, pa mi ga oni doneli u Bg, ako postoji mogucnost ne placanja carine, ili ako drugar ode u USA na mesec dana, pa da ga on donese ovamo. To su jos sve opcije, mozda je najeftinije i da dodje direktno u Beograd, to ne znam.
-
Najjevtinije je na Rakutenu. Rakuten: Global Market - Shopping Japanese products from Japan
Sad gledam i slaba je danas ponuda, inace je ispod 350 usdolara.
E sada, dodje li tvom drugaru u austriju sat bilo iz USA bilo iz Japana, on ce jos platiti neku vrlo malu carinu ( valjda 1-2 evra) i na sve to 20% PDV. Mada, ovde u H se desava da posiljke iz amerike "prodju". Mozda je tako i u A.
-
Oba su dobra, ja vise volim automate pa bih pre Seika, ali ovaj Citizen je isto dobar ima perpetual kalendar, koji god da uzmes neces pogresiti jer su satovi potpuno razliciti, a oba su odlicna. Ne znam samo kakva je podrska tom Citizenu za servis, do skora je jedan bio na oglasima crkao mu mehanizam, covek davao bas povoljno al dzabe je kad nema nigde mehanizam da se kupi, ili bar ja nisam nasao. Ipak prednost dajem Automatu mislim da ga je lakse popraviti ako se nesto desi.
Poslednja ispravka: bezbi (4.1.2014. u 16:21)
-
Definitivno Seiko,po meni je dosta lepsi i moze da se iskoristi uz vise odevnih kombinacija.Sto se tice kvaliteta,ne verujem da Citizen zaostaje nesto mnogo,ali meni je Seiko-Seiko!
-
Bez mnogo razmisljanja SEIKO
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi