7Likes
-
-
Re: Elegantan sat - Trebam pomoc, logicno :)
Sad vidim da si naveo da imaš veoma tanak zglob. Trebao bi onda da povedeš računa o veličini (prečniku) sata. Ovaj Orient, kao i Seiko su prilično veliki satovi (preko 40mm), pa se može desiti da na tankom zglobu izgledaju smešno. Najbolje da pre kupovine isprobaš satove različitog prečnika, da bi video koja veličina ti najbolje stoji.
A ako ti odgovaraju manji satovi, onda nema ništa lepše nego da počneš sa jednom klasičnom Seiko peticom:
Seiko SNX111
Prilog 66399
Prilog 66400
Prilog 66401
Imaš ga recimo ovde, za oko 55€:
http://watchhubs.com/en/mens/341-sei...k1-snx111.html
-
40mm je neka idealna velicina, trebalo bi da dobro stoj i onima sa tankim i malo debljim zglobom. I taj Orient ima veoma tanak bezel pa vizuelno izgleda manji bar je tako mislim
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
Dobro dosao na forum!
Cini mi se da si vece pristalica mehanickih satova? Cisto da bi znali da ti lakse pomognemo!
Raspitivao si se za citizen eco-driver to je kvarcni mehanizam sa solarnom energijom punjena baterije (licno moj veliki ljubimac)
Zavisi sve sta ti vise preferiras preciznost (kvarcni) dusa sata (mehanicki) ali to je sve stvar licnog izbora i potrebe.
-
Šta znam, pošto je sam naveo da ima veoma tanak zglob, mislim da je bolje da proveri za svaki slučaj.
-
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Hvala Vam svima, stvarno ste divni i dajete super komentare koji mi dosta pomazu
Izmerio sam zglob, na najuzem delu je 50-55 mm, a gledao sam dimenzije sata, najvise je 43 mm, a i sto pise Dragojlovic Darko dosta je tanak sat + kozna narukvica = ne bi trebalo da izgleda lose. Problem je jedino sto imam veliku saku pa taj zglob izgleda malecno, jbg, profesionalna deformacija
E sad, namecu mi se nova pitanja. OK, shvatam da razlike u oznakama ne znace nuzno drugacije satove. A sad me interesuje, sta ako recimo ga porucim preko sajta koji je preporucio ckvrlj, kako da znam da taj sat sa sajta nije neka glupost?
Takodje, nije mi niko odgovorio na proslo pitanje da li bi problem kozne narukvice u letnjem periodu mogao da se resi silikonskom narukvicom, jer nju preferiram vise nego metalnu?
Hvala na brzim odgovorima i nadam se novim
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi