Hmm, kanim se vec par veceri da napisem nesto, u najavi bez narocitog smisla i preti da cu zvucati kao prokleti amater, al kako god...Pre nego sto sam se i registrovao, procitao sam i pokupio usput (na OVOM sajtu sasvim nove i sebi-nepoznate "horizonte" u tom svetu cak i tih manje-vise jeftinih satova, al hajde da pocnem sa onim sto me je inicijalno "mucilo", pa se lahko podignem kasnije i na neki ozbiljniji nivo...
Dakle, nosim sa sobom jos od '97. CASIO MD-708. Prosvetlili su me da je ta jos onda izvikana serija imala zapravo CITIZEN mehanizam i sve uz to. Kako god, meni jako drag, ispostavilo se da sa njim zapravo uopste nisam zaronio vise sa bocama, al svejedno ga bas volim i ne odvajam se od njega sve ovo vreme sem na nekom basketu recimo il kad bas mooram...Naravno, u to vreme je u odnosu na vecinu satova koji su se muvali u mom vidokrugu, delovao kao felna od fiche, al je u poredjenju sa danasnjim, dosta neupadljiv sa sve svoje dve korone...
E, od pre godinu dana je zaribao skrozz, uglavljen mu je MIYOTIN mehanizam, radi sad sasvim OK, al mu je vreme za penziju, glavna korona izguljena, kazaljke sa tu-i-tamo fosforom, nove cifre na datumu manje i blabla. Tek, da zavrsim sa preopsirnim uvodom, ovo je bilo vise da imate predstavu na sta sam se navikao...
Tjahh, meni ta FESTINA onako...I sve to ultra moderno kopd nas. Lupetam, ovaj sto je u preporuci je diivan, ja imam veliku saku, mogao bi i da ga nosim, al nekako odavno vise volim taj retro, patinirani luksuz-il-ne, al da ima maalo neku demodiranu epizodu na sebi. A lep...
Skrozz sumnjam da cu skoro roniti, al mi zapelo da je DIVER i do 200m minimum, bzvz... Svojevremeno sam probao ove VITANOV Seico, dok sam radio neki projekat na moru, al mi je to malo dosadno i preglomazno (debelo, ne mislim na obim)...SNDA13P1 npr.
Ah da, ja nekako ne bi da se ispruzim za vise od recimo PETSTOTINAK EUR, mada... (da, da, pregledao sam forum do 500, naravno),
a svidja mi se nesto OVAKO recimo>> Seiko Divers Gallery :: Prospex Marinemaster Pipin Ferreras Kinetic Titanium 200m diver (SBDW015). :: SBDW015_1_001
Odnosno njegova jeftinija kinetic inkarnacija Pipin diver - SKJ275, koja se muvala na prodaju po nekim sajtovima, za pristojne pare, al je vise nema>>The Rare Pipin diver - SKJ275, odnosno SEIKO DIVER JAPAN MEN'S KINETIC ALL S SB HARDLEX NEW | eBay
Tu se vrzma i YEMA, na koju ovaj dosta lici i meni se prilicno svidja ova starinska, sa plavom osnovom...
Sajdzije preko kojih sam pokusavao da pronadjem nesto od ovoga (il slicno, SEICO 5 divere, manje-il-vise ogranicene serije), vazda su mi se vadile, kako su neke kolekcije za europsko trziste, pa ne mogu do njih preko japanskih veza il obratno...
Na kraju krajeva, i ovo mi se dopada, mada bele veze nema s ovima gore>>Paul Smith Men's Watch - Final Eyes Chronograph
Da onaj HAUER Diver iz ponude polovnih na forumu, nije prodat, zapravo da sam vas otkrio na vreme, verovatno bi ga kupovao, al sad...
Pa sad, ako neko dovoljno zaludan procita ovaj dirljivi traktat, bas bih voleo da cujem upuceniji svet, sta misli o svemu ovome...
<N>
Bookmarks sajtovi