Haifisch23 kaže:
Jacques Lemans proizvodi satove samo dve godine manje od Casia (1976 vs,1974). U hronogofraima koriste takoreći iste mehanizme; Miyota i Hattori (Seiko).
Linija Jacques Lemans Liverpool kvalitetom ne zaostaje ni malo za linijom Casio Edifice.
I jedni i drugi se prave u Kini. Ovde mislim na Jacques Lemans kvarc, jer Swiss Made automatiku prave u vlastitom pogonu u Švajcarskoj.
Jacques Lemans u svojem razredu nudi sasvim korektne satove. Dobra strana JL je što preko 90 % modela sadrži hardlex staklo.
Nekoliko godina star Jacques Lemans nije ništa jefitiniji i jednako ga je teško prodati kao Casio Edifice. Kod oba je ptanje, više - manje, da li ih je uopšte moguće prodati.
Ja bih u ovom razredu uvek prvo pogledao Seiko pa onda Citizen, ali to ne znači, da bih nekoga uveravao, da ne kupuje JL ili Festinu, koja je istom rangu. Možda jedino za nijansu odskače serija Chrono Bike, pre svega u kolekcionarskom smislu, jer postoje ljudi, koji skuplaju ediciju Tour De France, dok je Festina bila zvanični merač vremena (do 2016).
Kod JL bih jedino bio malo oprezniji kod kožnih narukvica, jer koliko sam mogao da primetim, deluju mi tanje i ne tako trajne. Čelične su vrlo korektne, čak i više od toga.
Bookmarks sajtovi