U poslednje vreme sam se nagledao jako mnogo satova, što uživo, što na internetu, što uživo....i uspeo sam manje više da suzim izbor na nekoliko komada.
Krenuo sam od ideje da hoću nešto da mi ide uz maslinaste i oker nijanse odeće, koje nosim ponekad, ali takođe želim i sat koji će biti džombast i sportski, ali da ipak paše jednako dobro i uz duks/majicu (moja najčešća garderoba) ali i uz košulju tu i tamo. I da može da mu se pored čelične narukvice smontira i neka lepa guma.
Dakle, veoma različite potrebe, što se (videćete) ogleda i u užem izboru. Voleo bih da čujem vaše mišljenje, i na taj način dođem (nadam se) lakše do odluke. Skupilo se nešto parica, i rešio sam da ih odvojim za sat.
Prvo, jedan Seiko
Seiko 5 Sports Automatic Military Fabric SRP221K2 Mens Watch
Oduševio me je kada sam ga video, i uklapa mi se uz te maslinaste i maskirne varijante. Jedini minus - mali prečnik. 42mm.....hteo bih nešto više, mada to nije presudno.
Dalje, Orient sa večitim kalendarom
Orient Automatic Urban Calendar FEU07005WX Mens Watch
Ovaj Orient odavno sanjam....još iz vremena pre nego što sam se uopšte petljao sa satovima ili znao bilo šta više o njima. Naravno, dolazi u obzir i varijanta sa crnim ciferom, ali nešto bih radije beli. Veliki minus je narukvica koja je očajna, i mislim da bih odmah morao da uzimam nešto čime bih je zamenio. Mišljenja sam da bi ovaj sat odlično legao na neku crnu gumu sa nekim blagim reljefom. Imajući u vidu cenu sata, nije toliko strašno odmah uložiti u narukvicu.
Onda jedan Orient GMT
http://www.creationwatches.com/produ...atch-3306.html
GMT je jednostavno prelep veliki sat. Takođe dolazi u obzir i crni cifer, koji možda izgleda manje prazno nego beli. To mi je ujedno i jedini minus.....cifer mi je nekako prazan.
Još jedan Orient
Orient Sports Automatic FET0M001B Mens Watch
Po veličini kućišta definitivni favorit. Takođe mi se sviđa sve što se tu na ciferu događa. Opet, voleo bih da ga ima u beloj boji, ali pristao bih i na ovaj.
I za GMT i za ovaj poslednji Orient takođe mislim da bi im stajala po potrebi crna guma, i verovatno bih u svakom slučaju pazario nešto i menjao po raspoloženju.
E sad, jedan džoker. Niti je automatic niti je japanac, ali mi je jako lep sat. Kačio sam sliku već.
http://www.sportgigant.at/store/prod...d_product=7955
Imao sam prilike da na ruci probam crnu verziju ovog Timexa sa silikonskom narukvicom, i moram reći da sam jako zadovoljan kvalitetom izrade. Boja sata mi je predivna i već par nedelja ga ozbiljno merkam, mada ne bih želeo da imam previše kvarcnih satova i raspoložen sam da mi do daljnjeg Festina i Sector Expander ostanu jedini kvarcni.
Eto, to su takmičari. Budite ljubazni pa dajte svoje mišljenje.
Unapred hvala!
Bookmarks sajtovi