Prvo sam pomislio da zakačinje veliku kazaljku ali ne. Taj kratkotrajni zastoj se uvek dešava na levoj polovini (između 6 i 12 sati).
Hvala na čestitkama za kupovinu sata, a da li ću ga zadržati videću za koji dan...samo da pronađem renomiranijeg časovničara u Nišu i da vidim da li mi se isplati popravka..😊😂
Da li si sat nosio tj.koliko je navijen? Ako si ga samo malo prodrmao opruga je slabo navijena, moguce je i da zbog toga kasni. Sutra navij sat (minut ga lagano "muckaj") podesi vreme i stavi sat na ruku (po mogucnosti budi aktivan u toku dana da bi se opruga navila do kraja ) i nosi sat 2-3 dana i prati odstupanja. Odstupanja,ako ih ima, casovnicar lako koriguje.
Ako primetis da kazaljka zastaje onda nesto nije u redu. Sta tacno nije u redu reci ce casovnicar. Problem je sto prodavac mozda ne prihvati sat nazad ukoliko sazna da je sat otvaran.
Po meni najbolje ga ti lepo vrati, to je definitivno problem koji je prodavac prećutao, osim da je u pitanju malo verovatno da je do navijenosti, što kaže skydrummer. Biće Monstera još..
Ma kakvo navijanje...jutros ga navijao 3min i podesio tačno vreme u 05:00h. Evo sada je 08:45, a on kasni već 8 sec, a ne skidam ga sa ruke.
Čudi me samo da mi prodavac rekao da ga je nosio zadnji put pre mesec dana i da je radio +- 5 sec........prosto neverovatno, a ne izgleda mi kao tip koji je prevarant.
A šta mislite da li će biti u kupovini verzija Monstera sa 7s26 mehanizmom, mada se on odavno ne proizvode..
Vrati ga.Ne moguće je da prodavac nije znao da toliko odstupa.Ima da se kupi nov
Seiko SKX779K BLACK MONSTER
Omega rules !!!
Mozda se desilo nesto i u transportu. Namagnetisan mozda? Najbolje je da ga pogleda casovnicar.
K'o sto rekose kolege to je mehanizam koji je jeftin za odrzavanje ako se ukaze potreba .
Moj Orient je posle servisa radio ok, u granicama od 4-5s dnevno, i onda, iz cista mira, posle 4 meseca rada, -1 minut dnevno. Da li sam ga udario negde jace, moguce, nisam bas pazljiv, ali casovnicar je samo malo dostelovao i evo, opet radi kako treba.
Uostalom, kad je radjen servis na tom satu? To bi trebalo bar na 5 godina.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Bookmarks sajtovi