Sa svima se slazem a izmedju ostalog imas jednog Longinesa na nasoj berzi...pogledas,proveris. Ustedeo si a dobio automatik i jos skuplji po svim parametrima od tvog koji zelis da kupis. Dobro razmisli. Nija zanemarljiva cifra
Sa svima se slazem a izmedju ostalog imas jednog Longinesa na nasoj berzi...pogledas,proveris. Ustedeo si a dobio automatik i jos skuplji po svim parametrima od tvog koji zelis da kupis. Dobro razmisli. Nija zanemarljiva cifra
next year at this time I'll be a millionaire
Skup je taj kvarcni Longines bez obzira što je odličan sat! Imaš Certinu DS PODIUM BIG SIZE hronograf(štoperica) sa boljim mehanizmom za manje para ili Seiko Sportura ili Velatura takođe su jeftiniji. Ovo su prijedlozi za kvarc- za mehanike si već dobio!
Hvala ljudi na brzim i korisnim odgovorima!
Ovako, sto se vlajinog Fortis predloga tice, sat mi se bas dopada, ali ima nesto sto sam zaboravio da napomenem u prvom postu - bitno mi je da sat bude braon boje, ili neke boje kompatibilne sa istom.
Sto se samog izbora izmedju kvarca i mehanickog sata tice, tu zaista nemam neke posebne preferencije. Na osnovu svega sto sam procitao, rekao bih da su mehanicki satovi posebni jer "imaju dushu", i to mi svakako dobro zvuci, ali sa druge strane dopada mi se preciznost kod kvarcnih satova. Tako da u principu ne bih imao nista protiv da nosim bilo koji od ova dva tipa sata. I jos da napomenem, svakako bih uzeo nov sat, ne razmisljam o polovnom.
Zenith, zanima me zasto mislis da bi obavezno trebalo da uzmem metalnu narukvicu? I da li postoji sansa da ako sad npr uzmem koznu, naknadno kupim i metalnu? I koje su otprilike cene tih narukvica?
Poslednja ispravka: Draganche (22.9.2012. u 10:11)
Naravno da ima da se kupe zamenske, metalne narukvice. Malo je teže naći nešto boljeg kvaliteta, originalne narukvice su jako skupe, na to zaboravi.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Pa nije obavezno ali kozna narukvica rucno radjena po meri je recimo, reda velicine 30e, a metalna odgovarajuceg kvaliteta minimalno 150, a bogami i mnogo vise (i celih 300). Nista te ne sprecava da odmah cim dodjes kuci, stavis kozni kais, a metalnu stavis u kutiju.zanima me zasto mislis da bi obavezno trebalo da uzmem metalnu narukvicu? I da li postoji sansa da ako sad npr uzmem koznu, naknadno kupim i metalnu? I koje su otprilike cene tih narukvica?
Mozda je onda resenje da kupis sat sa belim brojcanikom. To ti omogucava da stavis i braon i crni kais, kao i metalnu narukvicu.bitno mi je da sat bude braon boje, ili neke boje kompatibilne sa istom.
Ralno, za normalnu upotrebu, neces ni primetiti da je mehanicki sat nesto neprecizan. Ja nosim Orient Mako XL od 150evra i za mesec dana je unutar 5 minuta tacnosti. (nisam merio precizno, ali preciznije od toga mi i ne treba)ali sa druge strane dopada mi se preciznost kod kvarcnih satova
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Zbog ekonomicnosti i prakticnosti. Cene metalnih narukvica su mnoooogo skuplje od koznih kaiseva.Uglavnom,uzmi sa metalnom narukvicom i bice sve ok.
Vec sam ti rekao da su Conquest i HydroConquest legendarni satovi koji su mnogo toga dali svetu casovnicarstva,tj. horologije i koji su,usudicu se reci,rame uz rame po popularnosti i sa skupljim modelima poput Aquaracera,ili apsolutnim dzinovima poput Submarinera ili Seamastera.
Hocu da ti kazem da ti ovaj Longines predstavlja statusni simbol sto ti je,pretpostavljam,bitno!
Moj predlog ti je i dalje kvarcni model i ako sam jedini uz Dalibora koji ti to preporucuje,a sta ces uzeti to je vec tvoja odluka.
Ovaj Fortis sto Vlaja predlaze je prelep sat.Kod nas je jeftiniji nego u inostranstvu.Hvala bogu,bar nesto da bude jeftinije.U cemu je razlika izmedju ovog Fortisa Fortis B-42 Pilot Professional Day Date 6451011L01 Watches i ovog Fortis Men's 645.10.11L.01 B-42 Pilot Professional Automatic Black Dial Watch: Watches: Amazon.com
Dragance,kupi sat koji se tebi svidja.Ovaj longines nema greske iako je kvarcni.trajace ti 100 godina.a sto se tice kvarnog ili mehanickog to je tvoj izbor,sta god da uzmes neces pogresiti.predlog.kupi sat sa metalnom narukvicom,jer sat ne pokazuje samo vreme ,on je i ukras na ruci.posto imas ozbiljna sredstva ne zuri,nego nadji neki lep sat,a za te pere ce biti i dobar.pozzz.
U svakom slucaju preporucujem Longines automatik
Bookmarks sajtovi