Poslednja 2 dana sam dosta putovao, pa sam imao dosta vremena da visim na internetu i gledam satove (šta ću kada sad i u avionima postoji WiFi).
Vođen isključivo vizuelnim utiskom, počeo sam da pretražujem ponude starih satova i iznenadio se šta tu sve može da se nađe.
Posebno su me oduševili neobični "jump hour" satovi iz 70-tih... toliko da sam noćas impulsivno već kupio 2 komada i dao ponudu za još jedan ... pa ću ih predstaviti na forumu kada stignu
Takođe, naleteo sam i na dosta interesantnih "normalnih" satova, od kojih su mi neki potpuno nepoznati. Zbog toga bih voleo da dobijem stručno mišljenje pre nego što i tu nešto impulsivno uradim.
Ovo su neki od njih:
Lep, skup i dobro očuvan sovjetski Luč (koliko uopšte realno vredi ovakav sovjetski sat?):
(Meni) potpuno nepoznat, švajcarski Union S.A. (mehanizam nepoznat)
Nisus iz 1950tih (Helvetica cal. 800c)... ispalo je da nije baš ispravan, ali već sam ga kaparisao, pa ću videti da li može da se sredi (opet impulsivno, šta ću ):
Poprilinčno skupi Hanhart-i iz 1930-tih, sa cal Landeron/Hahn
Švajcarski, opet potpuno nepoznat, ne baš dobro očuvan, ali simpatičan Select (Ernst Wagner, cal 891, 15 rubina):
Pošto su ovo uglavnom egzotični i ne baš česti modeli, voleo bih da dobijem neki komentar... a možda će i nekom drugom biti interesantno.
Uvek je nezgodno kupovati satove koji se ne mogu probati (a ni videti dobro). Zato će se sve što kupim a pokaže se da mi ne stoji dobro na ruci, pojaviti na berzi po povojnoj ceni... da se još neko obraduje
Unapred hvala!
PS: Onu priloženu sličicu na dnu nisam uspeo da obrišem.
EDIT by Shmizla: Obrisana
Bookmarks sajtovi