A nikako da svratim do tvog lepog Novoga Sada i da ga ostavim kod maestro Simovica, da mu preventivno uradi servis...
Ta idi u očin, ja već pomislio da si odlučio da ga đuraš...
Pa što onda pitaš za Omegu, ak' nije tajna.
Porediti ta dva je kao Styer PUCH (mercedes G class) i Mečku M klasse
Si fueris Romae, romano vivito mori, si fueris alibi vivito sicut ibi!
Mogu da ga menjam za Omegu ali trebam da doplatim a ne znam koliko se to isplati ili bolje reci ne isplati...
Haueri kao što je tvoj su mnogo ređi od omega. Ako smem da posavetujem, zadrži ga i sačekaj da skupiš pare za omegu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
To je i meni prelep sat. Inace limitirana serija od 1000 komada, i svi su rasprodati. Ja pregovaram vec duze sa jednim prodavcem ali sporo ide dogovor
Sto se tice Omege i Heuera, ja sam imao oba ta sata. Tesko je porediti nov model Omege sa starim Heuerom, ali hajde pokusacu. Prvo Omega po meni ima lepse kuciste, dok Heuer deluje veci zbog siroke korone i dva podbrojcanika i ima taj vintage look sto je plus, drugo, kuciste kod Omege je daleko kvalitetnije i mnogo bolja zavrsna obrada, trece mehanizmi: po meni valjoux 230 je u startu losiji nego Omega 861 bazirana na Lemaniji, plus to sto je Omega pun chronograf. Ono sto je prednost Heuer-a jeste to sto je redji, ali je to povlaci i veliki problem kasnije sa servisom i rezervnim delovima. Cetvrto luminacija, Heuer kao i svi stari satovi to jednostvavno vise i ne poseduje, jer je tricijum vec izgubio svoja svojstva.
Inace daleko najlepsi od svih pilota po meni je Zenitov pilot vintage.
Pa po meni je ovde ustvari izbor između vintage i relativno modernog sata....oba su lepa, ali samo je pitanje šta kupac hoće. Meni bi iskreno bilo malo frka baš zbog servisa i mogućih kvarova, to je cena toga što je redak, sve ima svoje. Druga stvar jeste, da li kupac planira da zadrži sat ili dalju prodaju, da li misli da ga nosi...nekako je za svakodnevno nošenje ova Omega daleko adekvatnija. Ja kad bih birao srcem izabrao bih Heuer, inače Omegu.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ovo je Zenith koji je meni no1:
Bookmarks sajtovi