Prvo da pozdravim ljubitelje satova, malo sam se kretao forumom i video da ima ljudi koji izuzetno vole ove precizne masine.
Ja trazim neki sat, pa pokusacu da objasnim sta i kako mi se svidjas i sta bih voleo na satu koji cu kupiti.
Dimenzija 44mm recimo, naravno nije obavezno, tu i tamo neki milimetar manje vise.
Voleo bih da bude automatik, i verovatno sa mehanizmom za samonavijanje. Mozda bih uzeo i kvarcni, ali pre bih automatik.
Mozda bih da se delimicno vidi mehanizam unutar sata, a definitivno bih vece brojke, mozda i svih 12 da budu napisane i da budu sto blize ivici sata. Hronograf moze i ne mora.
Sto se tice proizvodjaca, uzeo bih swatch, seiko, citizen ili casio, mada mozda bih se odlucio i za neku festinu ili stogod slicno ako me zainteresuje.
Sto se novca tice, tu stvarno nemam predstavu koliko bih dao i za kakav sat, recimo da bih nasao neki odnos kvalitet-cena, okvirno voleo bih da ne puknem mnogo novca, recimo oko 17-18.000 dinara, a moze i 26-28.000 dinara. E sad bas ne bih platio sat 50-55.000 mada nije i da ne bih, samo ako mi zadovoljava onaj odnos kvalitet-cena.
Nista se ne razumem u mehanizme satova, pa ne bi bilo lose napomenuti sta koji nosi u sebi i koje si mu osobine, prednosti i mane.
Hvala unapred.
Bookmarks sajtovi