Što dalje od tih ukrajinskih frankenštajna to bolje.
Što dalje od tih ukrajinskih frankenštajna to bolje.
Nije u pitanju replika koliko nepošteno predstavljan sat. U pitanju je lažna Omega Seamaster 600 koja je fotografisana tako da se nijednom ne vidi običan poklopac bez morske nemani na čijoj unutrašnjoj strani stoji referenca 131.019sp (Omega Geneve):
Stvar je u tome što sam sat kupio i naknadnom proverom ustanovio da kupujem sat koji je svesno predstavljen kao nešto što nije.
Ovo je negativna ocena koju sam dao, a koja je obrisana u skladu sa pravilnikom voćnog sajta:
"Prodavac je prodavao Omegu 131.019sp sa ciferom od Omega Seamaster 600 kao Omegu Seamaster 600. Sat nije bio ono za šta se izdavao, a namerno je izostavljena fotografija spoljašnjeg dela poklopca."
Pišem ovu poruku u temi upravo zato što zbog brisanja negativne ocene niko ne može da bude upozoren da kupac ima bofl robu. Član ima još nekoliko negativnih ocena iz njegovog portfolija, a jedna od njih upozorava na to da je prodavac sklon šminkanju i nepoštenom predstavljanju satova.
Verujem da prodavac u svojoj istoriji ima i normalne satove, ali ovo je bilo moje iskustvo, tako da držite oči otvorene uvek.
Fotografije oglasa i prepiske su u prilogu:
O kakvom "povraćanju provizije" on govori u prepisci ?
Da li ti je dao negativnu ocenu i ako jeste da li ju je Limundo obrisao kao što je obrisao i njegovu neg.ocenu?
"Zanimljiv" način fotografisanja sata za potrebe oglasa. Od 6 fotografija 4 su gotovo identične i pokazuju brojčanik koji je uslikan sa neke poludistance.
Poslednja ispravka: skydrummer (16.12.2019. u 23:36)
Povraćaj provzije jer sam nažalost prvo kupio sat a onda malo bolje pogledao i skapirao da ću ukoliko uplatim pare dobiti sat koji nije Omega Seamaster 600 ali se prodavao kao da jeste.
Meni je negativna ocena ostala, a prodavcu je obrisana. Obrazloženje je: "Kupac koji odustane od kupovine predmeta, prodavca može
oceniti samo pozitivnom ocenom."
"Kupac koji odustane od kupovine predmeta, prodavca može oceniti samo pozitivnom ocenom."
PS- Brz si Vladane
Poslednja ispravka: skydrummer (16.12.2019. u 23:49)
Zanimljivo im je ovo pravilo:
Ovde se govori o stanju predmeta, tj. da li je oštećen, očuvan i slično, ali nigde ne piše ništa o svesnom prikrivanju nedostataka. Sat može da bude u super stanju, ali to ipak nije ono što je ponuđeno na aukciji.1. Kupljeni predmet nije u opisanom stanju
Ako se ovako nešto dogodi, nemojte odmah davati negativnu ocenu jer tako nešto nije u skladu sa pravilima Limunda. Negativna ocena se daje prodavcu ako on odbije da uvaži reklamaciju za predmet koji nije u opisanom stanju.
Kontaktirajte prodavca, naša preporuka je putem Limundo poruka, prijavite da imate reklamaciju i pokušajte da rešite nastalu situaciju. Prodavcu možete predložiti da vratite predmet, a on vama novac. Uz dobru komunikaciju se svaki problem može rešiti. Ako nije moguće da postignete dogovor sa prodavcem, obratite se Limundo korisničkom servisu u roku od 15 dana od preuzimanja predmeta kako bismo pomogli da se situacija reši na zadovoljstvo svih.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Oris aquis - više se izgleda ne vidi granica između fejka i originala. Jedino nisam ukapirao na osnovu čega je momak koji je napravio prilog zaključio da mu je sat lažnjak
https://youtu.be/RSs7ziYCO9E
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Ako sam dobro ispratio
- nema ga u bazi podataka na orisovom sajtu (valjda), ali to možda znači da garancija nije nikad aktivirana
- nedostatak natpisa na mehanizmu
- razlika u fontu na rotoru
- subjektivni osećaj veličine i glatkosti krunice
Ima i drugi deo iskocio mi kad sam kliknuo na prvi.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Bookmarks sajtovi