-
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Citat:
Giga kaže:
Postovani,
poznavaoci / strucnjaci, bio bih veoma zahvalan ako bi ste mogli da obtazlozite tvrdnje nije ili jeste origina?
Na primer ispod stoje dve slike (malo nize i jos jedan sat,longines), a iznad tvrdnje nije original. Sada se ja pitam da li su oba posta vezana za jedan ili razlicite upite. Zatim pogledam te slike i tako ja gledaaaam i nista ne vidim, sem da je cena veoma mala, a stvarno bih voleo da sam video razliku.
Unapred zelim da vam se zahvalim na razumevanju i poklanjanju znanja.
Na licitaciji je Corum Bubble automatic slika
Prilog 5137
Na ovom
linku poledjina ovog sata izgleda drugacije.
Zavrtnji poklopca su obli a ne ravni, klatno je drugacijeg oblika.
Da li je na domacoj licitaciji original ili ne?
Nije u redu menjati sadržaj poruke nakon što je diskusija odmakla jer cela rasprava gubi smisao. Bolje je da se postavi nova poruka jer je preglednost diskusije bolja.
Corum koji se nalazi na aukciji NIJE ORIGINAL, eta 2892 mehanizam je barem lako prepoznati a u satu se nalazi neki kinez. I obrada je loša, koliko se to uopšte može videti i zaključiti po žmrljavo mutnim slikama.
-
Dragon izvinjavam se, nece se vise ponoviti. Htedoh da dam dobprinos i primer kako bih voleo da izgleda objasnjenje.
-
I ja sam prijavio oba sata,videcemo reakciju i da li ce je biti..
-
Giga, ok je to, nema potrebe za izvinjavanjem i verujem da će mnogi biti zahvalni na doprinosu jer vidim da se aukcija zahuktala! Samo sam hteo da kažem da ne treba menjati sadržaj poruke ako su se na tu poruku nadovezali odgovori. Preglednije i bolje je da se postavi nova poruka u sklopu teme. :)
Pozdrav
-
Evo i ja prijavio par aukcija ali sumnjam da će limun odreagovati i ukloniti ih a neko će pošteno biti nasankan za Corum. :(
-
Pošto nije navedeno nigde u oglasu, evo da vam skrenem pažnju na ovaj želim-da-budem Tag Heuer Monaco.
LINK
http://www.dodaj.rs/f/2W/13C/4Kib2hN...94v900h675.jpg
Evo jedan mali hint, obratite pažnju na podbrojčanike i font slova. ;)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Rašo ubaci slike da nam se ne ljute moderatori...:D
-
Već je neko napomenuo da bi dobro bilo da se u postu napiše i po čemu se re***ka razlikuje od originala. Kada je cena smešno mala jasno je o čemu se radi, ali bilo je par primera u temi gde su to sasvim solidne cene.
-
Pa mislim da je bolje da neko pita kad je namerio na taj model zasto nije original, nego da svaki sat objasnjavamo...
-
Imenjače nemoj sad da se izvlačiš, tražio si temu, eto ti je sad, ima da se komentariše svaka replika na srpskom tržištu a i šire... :D :D :D :D :D Šalim se malo...:D
-
Urodilo je plodom. Samo treba biti ljubazan :)
Sat A.Lange&Sohne samo 10 dinara - Limundo.com
Bravo za limundo
-
-
koj model e ova omega(cal) ako e quartz pogledni malo na ovu stranu nesto slicno ovom modelu na omegu constellation
VINTAGE OMEGA CONSTELLATION QUARTZ WATCH - eBay (item 360244248895 end time Mar-11-11 14:58:41 PST)
prati sliku od masine
i jeste mislim da je original
-
:lol: osim sto je smesno, verovatno je i replika - 21 rubin, quartz na navijanje :D
naravno, na slici se ne vidi nista. :D
http://www.limundo.com/slika-2745166x640.jpg
link
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
-
Simo pa lepo pise slika sve govori. A ovih "Seiko" ima koliko hoces nov 999din toliko je providno da mislim da ne treba trositi prostor o njima.
-
Ovo ti je sat printan u Japanu :)
-
Citat:
sonebg kaže:
Simo pa lepo pise slika sve govori. A ovih "Seiko" ima koliko hoces nov 999din toliko je providno da mislim da ne treba trositi prostor o njima.
Ja znam gde ima nov za 500 dinara :proud:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Narode, a šta kažete za ovaj oglas? Pogledajte razliku u ceni.
Prilog 5314
Jeste da se ne razumem u problematiku, ali ova razlika u ceni bi me odvratila od kupovine, pa makar to bile i čačkalice. Prvi put sam gledao oglase o satovima, jer me je ova diskusija zaintrigirala. Ovo mi je bio bukvalno drugi oglas koji sam pogledao.
-
Ma da, ima takvih proizvođača koliko hoćeš. O njemu smo već pisali: http://www.svetsatova.com/forum/f69/...ehro-1868.html
-
Upozorim buduceg ponosnog vlasnika OMEGE a dobijem sledeci odgovor nekim ljudima ne vredi pricati.
[edit by dragon: uklonjena sadržaj privatne prepiske!]
:angry::mad::angry::mad::angry::mad:
I sta reci osim dok je ovaca bice i vune....
-
Dakle - sta reci! Svetu se ugoditi ne moze :). Najvise me odusevio deo:
Citat:
sta je sa vama ljudi,sto ste tako zli
a onda jos i
Citat:
vi ste drugi clan koji se meni obraca
... nemam reci!
-
A ja sam prvi koji ga je upozorio :) i njega i Limundo al ne vredi....
-
Pa ovo je vec preraslo u tragi-komediju! I covek je kupio kopiju sav presrecan! Svasta!
A bas me interesuje gde se u Evropi to prodaju kopije(pa makar i te od 200e)?!
-
Ne znam zašto limundo toleriše tu vrstu prodaje, zar to nije nelegalno... I one kopije Seiko 5-ica i još milion drugih...
-
Evo ja da vam odgovorim... Zato što im je d**e zinulo za parama. Naravno, zbog čega drugog bi tolerisali ovakve oglase. Dobio sam odgovor od požutele trule voćke i zaista ne znam da li da se smejem ili da plačem.
U suštini, nemojte se ni truditi da prijavljujete te aukcije administraciji jer ništa neće preduzeti po tom pitanju, pogotovo kod licitacija koje su odmakle sa ponudama. Temu shvatite kao upozorenje članovima foruma na re*like koje se prodaju na domaćem tržištu a ne kao upozorenje ostatku sveta i pozerima ove zemlje.
Onaj ko želi da kupi kopiju i da se predstavlja u nekom lažnom svetlu neka to radi, vaši pokušaji da takvu osobu dozovete razumu svakako neće uroditi plodom. Fake watches are for fake people. It's that simple. :)
Uostalom, zar niste skontali da smo svi mi zli i da svi mi želimo original satove po ceni od 10€?! Zavist i bes rastu u nama svakim danom. :lol:
Pozdrav
-
Upravo je i meni doticni rekao da sam zao, i da ce ga banovati sa limunda, i da ga vec drugi put upozoravaju, i da on jadan ne zna sta da radi s nama vise :)
[edit by dragon: uklonjena sadržaj privatne prepiske!]
-
Sasvim je jasno sa cim imamo posla - i kupac i prodavac su svesni da je re***ka i sve jedno hoce da nastave sa igrom...
Ovde ne vredi pricati nista juzno-vocnom. Dakle - ili drustvo za zastitu potrosaca ili neka trzisna inspekcija ili da pisemo nekoj ustanovi u Svajcarskoj? Kako ljudi ne shvataju - to sto rade je cak i u Kini tezak prekrsaj? Ili mozda treba da cutimo, neka se desava, kao vec i drugih hiljadu stvari sto ne funkcionise regularno i po zakonu...
-
-
A sta sa onim genijalcima na kupujemprodajem.com ?
Tamo ima milion smrdljivih replika i koliko vidim prodaju se kao alve... Sve cesce primecujem koliko ljudi nose lazne satove,zapadne za oko stvarno i odvratno mi je sve to,jadno...
-
ma, ljudi, svi smo mi pokvareni i zli, a najgore od svega je sto trpamo nos u nesto sto nas se ne tice. ja sam, takodje, prijavio vise aukcija i nista...
sve je vec receno o ovome, a samo, kao jagodu na vrhu torte, da parafraziram odgovor jednog inspektora iz ministarstva koje je zaduzeno za moju bransu, kada je moja firma prijavila konkurenciju koja radi na crno: "znamo mi da ima puno ljudi koji rade ilegalno, ali pustamo ih jer ako ih kaznimo imacemo veci broj nezaposlenih, a ovako ljudi bar zarade nesto pa ih drzava nema na grbaci..."
dakle, prijatelji, nije trula juzna vocka, nego je problem mnooogo dublji i gori... zakljucak: manimo se corava posla i uzivajmo na nasem forumu...
-
Ma naravno,u pravu si Simo,na kraju krajeva ko hoce repliku kupice je na ovaj ili onaj nacin... Samo se nadam da nema tolikih kretena koji kupe Omegu,rolex itd za 50-300 eura i misle da su kupili pravi sat. Skoro videh AP,kaze covek kao original i prodaje ga za 600-700 eura ej... Sada ima par Rolexa,isto "AAA kopija" za 300 eura! Pa ko je ovde lud!? Najcrnje je sto se ti "satovi" prodaju.
-
-
To je najgore od svega... Na stranu i nelegalnost te vrste prodaja, nego me užasava pomisao na to do koje granice nemorala i na koliko niske grane je spalo celo društvo kad je potražnja za replikama ne samo u svetu satova nego i mnogim drugim oblastima došla na toliko veliki nivo... Zar ljudi mogu biti toliko licemerni pred samim sobom... Nositi repliku je meni isto kao kad bih nosio loše falsifikovan novac i bio srećan što drugi misle da sam pun ko brod...:D
-
Koja uzaludna polemika :)))
pisao sam pomenutom sajtu kupujem prodajem sto dozvoljavaju da se prodaju replike..dobio odgovor da oni ne znaju da li su to replike ili ne...
generalno po meni to nisu krivi prodavci i nisu prevaranti nego ljudi koji prodaju takve satove...
treba kriviti coveka koji je kupio fake i jos ga nosi kao original i misli da to je to sto bi ja uzimao original kad evo..izgleda kao pravi i ko ce znati...
-
Ma Limundu je bitna provizija. 3% bas njih briga za orginalnost. Ali mi je krivo sto me neko izvredja a hteo sam da mu ucinim:sad:. Ali sam zao i bezobrazan, i smeta mi sto ce fals da plati upola cene:shot:. Pa jbt. jos ce dobro da prodje:hmmmm:.
Ali mi smo :sheep::sheep::sheep: jer ja nosim SECTOR-a i FESTINU a oni "OMEGE" i kao svi mislimo da imaju, da su puni.
-
Hajde da se vratimo na samu temu pošto sad već idemo u off topic, diskusija polako odlazi predaleko i iskreno, ne želim da počnu da mi se javljaju i flejmuju ovi što vole da nose i kupuju OmAge i BrAitlinge.
I ne uzimajte previše k srcu komentare tih pozera.
Dakle, nastavljamo u skladu sa temom...
Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Citat:
rasa kaže:
Ja ne mogu niti da potvrdim da je reč o originalu niti da kažem da se radi o re*lici. Jednostavno, nisam siguran. Rekao bih da je velika verovatnoća da nije original, ali ovo uzmite sa rezervom.
-
Decki, evo jednog amlo jeftinijeg primera.
U pitanju je SEctor Marathon Master.
Njegova cena se krece izmedju 400 i 550$.
Kod nas sam vise puta vidjao da se poprilicno ocuvani ili novi prodaju po ceni izmedju 80 i 150e.
Eco primera:
Nakit, satovi i dragocenosti : Sat Sector marathon master - ID 515675 - Kupujem Prodajem
http://i52.tinypic.com/2d91j5u.jpg
http://i56.tinypic.com/2cp819v.jpg
Da li mislite da su original ili ih neko stancuje??
Hvala Poz