Tema je vise nego korisna. Ja sam od skora poceo intenzivnije da se bavim satovima i to vec postaje ozbiljna zanimacija i hobi, ali naravno, jos uvek sam laik. Svakako, pre par godina sam dobio na poklon jedan sat, koji je po svemu sudeci replika, ali me interesuje da li i medju tim replikama ima boljih i gorih. Konretno, ovaj sat mi je jako drag. Interesuje me sta i drugi misle o njemu! Slike su lose, ali mozda dovoljne za onog ko zna. Pozdrav i hvala
Poslednja ispravka: dragon (14.10.2011. u 16:11)
Zdravo duomono i dobro dosao na forum.
Pozdravljam tvoje interesovanje za satove, a videces da ces ovde naci mnogo zaljubljenika u iste a takodje i vrlo interesantne tekstove i fotke...
Medjutim - svaka rasprava na forumu o re*likama je ZABRANJENA pravilnikom foruma!
7. Nije dozvoljena rasprava o replikama satova u pozitivnom kontekstu. Dozvoljeno je jedino skrenuti pažnju novim članovima o svim negativnim aspektima kupovine replika satova, a postovanje slika replika satova, ili linkova ka web stranicama koje vrše njihovu prodaju je strogo zaranjeno osim ako prethodno nije odobreno od strane moderatora ili administratora. Takođe je strogo zabranjeno postovanje bilo kakvih oglasa za prodaju ili kupovinu replika satova i ovakvi postovi će biti obrisani bez prethodne najave.
Uopšteno, bilo koji post koji uključuje razgovor, podsticaj ili posredovanje pri bilo kakvoj vrsti ilegalnih aktivnosti (proizvodnja i prodaja replika satova je jedna od takvih aktivnosti), je zabranjeno bez obzira da li je povezano sa temom satova ili ne.
No time to lose
Poklonu se u zube ne gleda, što bi rek'o naš narod ali ovo je loša kopija. Jako loša da budem precizan i generalno, nema tu neke posebne podele na dobra, loša, bolja... sve kopije su loše, koliko god pristojno bile urađene, jer su kopije.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Jedan od ruskih satova koji se često kopiraju:
Prepoznaju se po tome što zaista jesu novi, ali kinezi su zaboravili jednu 'sitnicu', a to je da Sovjetskog Saveza nema već dvadesetak godina. Naime, ovi satovi imaju oznaku 'Сделано в СССР', umesto da se kao zemlja porekla navede Rusija. Ukratko - nov sat + oznaka 'SSSR' = izbegavati kupovinu.
danas dok sam sedeo u carsiju jedan mi je ponudio dva nova ruska sata nisam obratio paznju ali sutra bas cu da ih pogledam
ako sam razumeo na originalu pise Sdelano v SSSR na kirilicom
Ne, nismo se razumeli - ako je sat bukvalno nov, i ako piše ćirilicom „Сделано в СССР", onda je sigurno replika.
Naravno, izuzimam slučajeve kada je u pitanju star ali nekorišćen sat.
e ovo su bili bas novi i ja sam se zacudio odakle ih je nabavio
Očigledno da ih je nabavio od Kineza - kilo za jedan evro
Bookmarks sajtovi