Šta mislite o ove dve omege?
GENEVE
CONSTELLATION
Ja mislim da jesu, ali opet voleo bih neko malo upućeniji da iznese svoje mišljenje...
Ova Geneve mi je posebno interesantna...:)
Printable View
Šta mislite o ove dve omege?
GENEVE
CONSTELLATION
Ja mislim da jesu, ali opet voleo bih neko malo upućeniji da iznese svoje mišljenje...
Ova Geneve mi je posebno interesantna...:)
Breitling for Bentley - Limundo.com
Pogledaj mu negativnu koju je dobio za ovaj predmet.
Ili pogledaj mu ovu aukciju koja je aktuelna
http://www.limundo.com/kupovina/Kole...OMATIC/2295248
Ja ne bih kupovao nista osim ako ne pristane da se uradi provera kod ovlascenog servisera ili dilera.
To svakako, ne bih sigurno na slepo dao toliki novac, nego sam mislio ovako na prvu loptu ako se ispostavi da je replika da ni ne licitiram...
Pa ja ne verujem da nisu originali....Ja bih na tvom mestu ako mi se dopadaju satovi licitirao, ali isao na licno pruzimanje. Pozz
meni ovo genijalno - original replika! :lol:
link
Prilog 5540
Sone i Don-e, ove omege su originali, video sam ih. Ova desna je jako dobar model, ali bi je trebalo malo srediti. Inace je kombinacija puno zlato - celik.
Drugo je sto je neko ocekivao original brajtling za 1000 dindzi, pa se razocarao.
Na kraju covek prodao sat kao original
link
Prilog 5563
Sjajno, dao je 250 EUR za kopiju koja se prodaje za 30 EUR...Mozda sam i ja trebao da postanem frizer.....za ovce...
To je taj isti nazovi-Corum koji se pre nedelju dana prodavao na južnoj voćki i koji je tada prodat upravo osobi koja se sada našla u ulozi prodavca.
Da li kod nas postoje sankcije za prodavce koji prodaju repli..? Zar to nije zakonom regulisano?
Da li postoje sankcije kod nas na forumu ili kod nas u državi? Jeste zakonom regulisano jer se prodaja kopija smatra kršenjem autorskih prava i kršenjem prava industrijske svojine ali eto, neki to ne poštuju!
Da li je replika ili prava stvar??
Naravno, radi se o prirodnoj kozi, gornji deo 22, donji 20mm, za omega preklopnu snalu (nema usek u sredini).
Pod rukom je meka, unutrasnja strana je kao plis, a spoljasnja lakirani kroko u crnoj boji.
Ja ne znam Vi presudite. :deal:
Od Vas zavisi, ako je po procenama "prava stvar" ide u prodaju :embarassed: (nemam vise sat sa 22mm), a ako je mrska replika, komisijski ce biti spaljena :afraid:
http://i56.tinypic.com/2j9wm1.jpg
http://i51.tinypic.com/25sx7iq.jpg
Momci, molim vas za hitan savet, iskrsao mi je jedan tissot le locle beli, metalna narukvica, sva oprema sto se kaze, ful. Medjutim, covek koji prodaje, kada sam pitao da li je genuine tisoot, veli da je authentic, sto ne znaci original, tako kaze. Pitam vas da li to sto je authentic a nije original zanci da je replika? Hvala
^ Koja igra recima ;), nije Original jer je Authentic...
Le Locle je jedan od najvise kopiranih modernih Tissot satova (uz PRC200). Zato ti savetujem oprez, pa mozda da ga odneses u Identico na procenu (ili kod nekog pouzdanog casovnicara). Dosta bi pomogla i koja slika!
Pa gde su strucni komentari za Omega kroko?
Ja sam je kupio od prvog vlasnika koji tvrdi da je kupio u Omega prodavnici u inostranstvu....... Ja verujem da jeste i zato sam je kupio (ne jeftino) od njega. Razlog njegove prodaje je ocigledan, pokidao je posle nekoliko dana klizeci kozni prsten na narukvici. Nisam ni stigao da je nosim, sat za koji je bila namenjena vise nemam. Posto ide u prodaju potrebno mi je i Vase strucno misljenje, ovakve narukvice su skupe.
Nisam stručnjak za satove, ali jesam za engleski, pa ću pokušati da ti pomognem sa ovog aspekta. Ove dve reči su na engleskom sinonimi, ali ne potpuni, jer se neke nijanse značenja razlikuju. Ukoliko je upotrebio pridev authentic, on ima i značenje koje bi se moglo opisati sledećim rečima: "izrađen po uzoru na nešto, tj. veoma nalik originalu, uzoru ili modelu". Oxfordov rečnik to definiše ovako: "made to be exactly the same as the original", a evo i primera:
an authentic model of the ancient town
Take a trip on an authentic Spanish galleon to the famous Papagayo beach.
Oba primera zbog kojih mislim da bi trebalo paziti pri kupovini sugerišu da je predmet o kome se govori napravljen/rekonstruisan na osnovu originala, ali da i sâm nije original.
Da sam na tvom mestu, pazio bih se ovog prodavca. Ako baš hoćeš da ti potvrdi, moraš da mu parafraziraš pitanje i upotrebiš neku jednostavniju, ali tačniju formulaciju, npr. "Da li taj sat dolazi iz Tissotove fabrike?", ili nešto slično, ali znajući ponešto o anglosaksonskom pravosudnom msistemu, često vole da hvataju na formulacije i savetujem ti (ali samo kao lingvista, nisam poznavalac satova, već početnik u ovoj oblasti) da tog prodavca zaobiđeš.
Neso, hvala lepo na savetu, poslusacu ga.
Siguran sam da je u pitanju ono sto zovemo replika, pa ma kako savrsena bila, ipak je to. Odustajem.
Vladase, sat je u inostranstvu - identico otpada. Ali i tako taj model u identiku nije toliko skup - oko 400 evra, tako da se ne isplati za malo manje para ici na authentic :)
Poz.
Ne znam gde bi na forumu bilo mesto za "ovo", ne postoji tema. Nije replika ali... Definitivno, net trpi sve i svasta, ponekad se covek slatko nasmeje.
Omax rucni sat star oko 100 godina - Kupindo.com
Moja greska, nikako da odvojim 2 dana da natenane izlistam teme. Pre desetak dana ja sam cak upozorio administratore doticnog sajta na konkretnu nebulozu. Odgovor je bio da svako ima pravo da predstavi predmet prodaje na svoj nacin!!! Ne zanima ih, sto dovoljno govori o njima i njihovim nacelima. Kad bolje razmislim, to i jeste elektronska kvantasko/buvlja pijaca. Usput, imam utisak da doticni prodavac Omaxa nije potuno "svoj". Neki saljivdzija mu je napunio glavu glupostima, jer niko pismen ne moze biti toliki laik. Ili mozda i moze jer: Omegu je proizveo Opel, Brajtling je marka za slabovide, Roleks je deo dodatne opreme uz Mercedes u fulu a cela Svajcarska je izbezumljena jer BK grupacija preuzima primat u high end kategoriji.
Link: Nakit, satovi i dragocenosti : karić,ručni sat,ženski,nov, - ID 577737 - Kupujem Prodajem
Ako vec nije otvorena, predlazem temu "Srpska tragedija iz minuta u minut", jer nas covek bi i Antikitera mehanizam prodao na kilo na prvom otpadu. Nevidjen trulez, brate!
Ako otvaraš neku sličnu temu, najbolje je da kontaktiraš moderatore. Hteo sam i ja da napišem sličnu temu, ali su u međuvremenu neki diskutanti već bili nakratko započeli tu priču, pa sam odustao. Već imaš nešto u prvom linku koji je Vladas ostavio.
Što se tiče pravnog aspekta, očigledno je da se vlasnici sajtova ne drže zakona baš kao pijan plota. Tehnički gledano, ako neko napiše da prodaje skup i vredan sat za 20€, admini takvih sajtova možda čak ponekad i ne znaju šta je u pitanju. Koliko sam primetio, „običan" čovek je od poznatih proizvođača čuo za Rolex, Omegu, Schaffhausen i slično, ali koliko sam primetio, kada spomeneš Panerai, Audemars Piguet ili Breguet, gledaju belo. Bez obzira na opšte (ne)obrazovanje, tu se bar teorijski i može progledati kroz prste, premda bih da se pitam, takve krivično gonio. Naravno, neznanje ne može biti opravdanje na sudu, ali ko zna ko administrira sajtove. Naravno, podvlačim da ne branim idiote, već navodim kako mogu da se prave Englezi.
S druge strane, tamo gde otvoreno piše da je u pitanju replika, ne postoji nikakvo opravdanje za vlasnika sajta. Upravo takvi oglasi su problem - iako čak i sajtovi za oglase navode da je zabranjeno baviti se piraterijom, ne treba biti doktor nauka da bi se shvatilo da oglas formulisan kao „odlična replika", „kopija X-a ili Y-a" jeste direktno kršenje Zakona o autorskim ili srodnim pravima. Čak ni preprodavci piratskih CD-a nisu toliko blesavi da navedu da se bave piraterijom, već navode da je sve što prodaju iz kućne kolekcije. Ima preprodavaca nekih drugih predmeta koji se registruju pod više nickova ili stalno naglašavaju da je u pitanju roba iz ličnog poseda. Ovo ne važi samo za satove, već i za druge vrste robe.
Oglas za omax koji pominješ bi trebalo proslediti inspekciji. Pošto pomenuta fabrika ima sajt, trebalo mi je nekoliko sekundi da izguglam da je osnovana posle II svetskog rata, a na forumu su mi dali i linkove o istorijatu ručnih satova. To što je uradio vlasnik omaxa bi moglo da se podvede pod neko krivično delo (dovođenje u zabludu, obmanjivanje ili kako se već zove).
Kada su satovi u pitanju trebalo bi biti strog isto kao i kod piratskih filmova ili muzike. Kako sam čitao, neki lik koji je linkovao torent za Montevideo je veoma brzo završio iza rešetaka. S druge strane, isti film se nelegalno može kupiti u Knez Mihajlovoj ili kod bilo kog drugog preprodavca filmova. Biće da je ovde problem u onome što je još Orvel iskazao - sve su životinje jednake, ali su neke jednakije od drugih.
Da, ovo sto si rekao je pogodak u centar mete. Ne mislim bas da pokrecem temu, samo na neki nacin izrazavam ogorcenje. Plasim se da generalno kao nacija srljamo u "state of replica". Socioloski problem. Ovde je toliko odomacena mimikrija i foliranje da bi trebalo da zastitimo brend "Replicant". Bice da je u pitanju mentalitet, pa i genetika mozda. Par opanaka i na njima "Prada" logo. I Zastava KG je postala Fiat (citaj "Fijat"). Doduse, ima lepih primera i u civilizovanijem svetu, npr gospodin Ernest Schneider kad je bez ustezanja svoj "Montres Sicura S.A." zamenio mnogo poznatijim "Breitling Watch Company". Biznis i skrupuli nekako ne idu zajedno. Bojim se da je ovo vec udaljavanje od teme, necu vise. Sad cu da slikam par mojih "Sejika", pa da okacim to u odgovarajucu sekciju. Pozdrav
Videh na jednom domacem sajtu sledeci "TAG" meni deluje sumnjivo pa bih zamolio poznavaoce da prokomentarisu.
sat sa sajta
Prilog 6605
i sat sa zvanicne prezentacije
Prilog 6606
obratite paznju na deo oko Tag grba.
Prva stvar: cena! Sledeca stvar: ostalih 20 oglasa istog prodavca. Cirkularni tekst tipa: "sat je uradjen od hiruskog celika extra kvalitetan, tezak..." Tip je replicant 1000 posto, sam je naveo (3. oglas): "rado ceramica, safir, chrono SAT JE EXTRA AAA replika..." Na kraju: drasticne razlike u detaljima mehanizma kao i odokativno odradjena silikonska narukvica. ZAOBICI nasiroko!
TAG Heuer Pendulum je koncept sat koji ima mehanizam bez balansne opruge i neće se naći u prodaji još nekoliko godina jer je i dalje u fazi ispitivanja i razvoja. Osim cene koja je prvi indikator da se radi o kopiji postoji još par pokazatelja a to su između ostalog i brojčanik kao i sam mehanizam (kineski 6498-1). U pitanju je izuzetno loša kopija.
Pozdrav
Evo jedno pitanje: dupla licitacija, isti sat? Prosto ne znam ima li prigodne teme za takve i slicne slucajeve. Usput i neka rec o verodostojnosti sata posto su snimci mehanizma nekako iskosa, refleksa koliko volis itd. Na juznom vocu sam doticnog prodavca zamolio da jednu licitaciju stopira, videcemo sta ce da odgovori. U slucaju visestrukih oglasa za isti predmet (fiksna cena, dogovor...) stvar je ok. Licitacija je nesto drugo. Da li neko ima stav o ovakvoj situaciji?
Sector Golden Eagle 1500 Automatic Eta 2824-2 - Limundo.com
Nakit, satovi i dragocenosti : Sector Golden Eagle 1500 AUKCIJA!!! - ID 591782 - Kupujem Prodajem
Apel je dao rezultat, prodavac je uklonio aukciju sa KupujemProdajem. Posteno. Ima li neko misljenje o satu? Da li je kopija?
http://i56.tinypic.com/f585th.jpg
http://i54.tinypic.com/jqon6o.jpg
http://i54.tinypic.com/dpbx4m.jpg
Ja baš i ne razumem ovo što si napisao! Zašto neko ne bi imao pravo da postavi oglas za isti sat na više online berzi i sajtova?
Mislim da je licitacija besmislena kao takva ako ne podrazumeva jedan predmet prodaje, jedno vreme, na jednom mestu. Zamislite aukciju nekog Pikasa, u isto vreme, u Londonu i u Singapuru npr. Ucesnici jedne aukcije nemaju pojma o odrzavanju one druge! Na stranu to sto predmet aukcije mora biti fizicki prisutan. To znaci da je predmet prodaje rezervisan za nadmetanje na odredjenoj aukciji. Drzava, koliko ja znam, ne raspisuje vise tendera za jednu stvar u isto vreme. To je verovatno pravno strogo definisano inace bi nastao poprilican haos. Za elektronske aukcije bi trebalo da vaze ista pravila. Javno nadmetanje moze da ne uspe, prodavac odustaje od prodaje itd, ali ne zato sto je na drugoj aukciji postigao bolju cenu. Na taj nacin obmanuo je ucesnike jedne aukcije. Obicni oglasi su nesto drugo, da ne idemo dalje u off topic.
Da se vratim na pomenuti Sector, da li je sat ok?
Kada pokrene aukciju na Limundu,ne moze se prekinuti.Ako predmet proda preko drugog sajta,onda nakon licitacije nece imati sta da proda i sledi mu negativna.Onima kojima je stalo do rejtinga na tom sajtu to nece raditi,ali ima i onih koji to rade.Oni obicno imaju vise naloga i bas ih briga za ocene na Limundu.Imao sam prilike da se susretnem sa takvim likovima,gde sam nakon pobede na aukciji ostao ""kratkih rukava"",bas iz tog razloga.
Ponavljam pitanje iz naslova teme. Slabo poznajem Sector satove, prelistao sam net, sat mi deluje ok. Da li neko zna bolje?
http://i56.tinypic.com/f585th.jpg
http://i54.tinypic.com/jqon6o.jpg
http://i54.tinypic.com/dpbx4m.jpg
kolko ja vidim to je orginal e sad samo vidi koliko ces da ga platis
Da li je Mirin sat original???
Nakit, satovi i dragocenosti : vacheron constantin 18k. ref.48101 - ID 600199 - Kupujem Prodajem
Sad se ja petljam, a nisam merodavan ni izdaleka. Evo link sa lepim snimcima, narocito je zanimljiva poledjina, pa uporedjujte.
Vacheron & Constantin 18K YG Power Reserve Les Historique 1993
PS Hvala, Jagose, taman sam pomislio da me svi ignorisu. Ako cena ne krene da divlja, mozda licitiram.
Ovo je vec prevrsilo svaku meru!
SAT CHRONO AUTOMATIC - Limundo.com
Njih troje - cetvoro se nadgornjavaju i trenutno su na 260 ponuda za nesto sto doticni prodavac definise kao: "Ovaj sat je dobijen na poklon. Sat je mozda i original,ali da mi ne bi skinuli aukciju stavio sam da je replika!"
Ja cu najverovatnije da se ispisem sa kvantaske pijace, njima treba poslati UBPOK ili DB a ove velikodusne dilere uvaljati u katran i perje pa pokazivati okolo za primer!
^ prijatelju, sto se toliko nerviras? :) Vec smo odavno apsolvirali kako sve to funkcionise, prijavljivali aukcije sa replikama pa, ako si pratio temu, video si kako se neslavno zavrsilo. Ukratko, "dok je ovaca, bice i novaca", pa posto je ceo cirkus na opstenarodnu radost i veselje, cemu frka? cuvaj zivce! :)
Ok. Ali cu da se ispisem sa kvantasa. Gadljiv sam.
Koliko su pouzdani papiri koji idu uz neki sat(ako se kupuje preko oglsa)? Da li falsifikatori idu toliko daleko da falsifikuju i propratnu dokumentaciju(racune, garanciju,...)? Ovde mislim na satove koji su nesto jeftiniji nego u prodavnici, ne na drasticne(ocigledne) razlike u ceni.