Hahahah da! To je realno objašnjenje! Ovaj prevarant iz oglasa koji sam postavio je u međuvremenu digao cenu sa 800 na 1200€!
Hahahah da! To je realno objašnjenje! Ovaj prevarant iz oglasa koji sam postavio je u međuvremenu digao cenu sa 800 na 1200€!
Evo iscitah i ovu temu, replike zaobilazim u sirokom luku. Toliko ima lepih i kvalitetnih originalnih satova koji se mogu kupiti za male pare da ne mogu da shvatim ko bi dao i 20 evra za neki plastikaner za koji se sa 100m vidi da je smesan.
E sad bih dodao jos nesto, nadam se da to ne spada u zabranjenu duskusiju o kopijama. Dobih pre par godina na poklon neku smesnu ulicnu repliku PP od majke. Sto je najgore u pitanju je neki pokusaj moonphase-a koji u originalu ide verovatno i do par stotina hiljada evra. Moram priznati da to izgleda groteskno na ruci obicnog smrtnika . Ipak, posto je u pitanju drag poklon zadrzao sam ga. Nadam se da me to ne svrstava u grupu onih sa kompleksom kojima praziluk viri...
Inace sjajna tema i super je ukazivati ljudima na pokusaje prevare kojih je pregrst po netu, mnofi kupci nisu svesni sta kupuju.
Evo jedne vintage replike:
Gents Vintage Stainless Steel Omega Seamaster 300 Automatic Wristwatch | eBay
Razlike izmedju originala i replike:
hallofshame
Mire, naravno da ne mislim na ljude koji zele original pa budu prevareni. Mislim na one koji svesno kupuju replike iako znaju sta kupuju.mire:72835 kaže:
Sto se tice IWC, prelep sat (original, naravno)
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Moram da priznam da ja u sekundari ne vidim razliku. Ono što je interesantno je da je anti-refleks premaz zapravo bolji na replici, gde nema skoro nikakvog odsjaja blica, dok se na originalu vidi ovaj plavi odblesak. Nisam okačio sve slike, ima i onih snimljenih po mraku gde se može videti da je reflektivni premaz identičnog kvaliteta.
Naravno, kad se otvori poklopac pozadi, vidi se kineski 7750 sa plavim šrafovima, ali ovakva replika bi mogla da bude i sa pravim ETA mehanizmom, ali bi onda bila i dosta skuplja.
mire taj odsjaj, ne mora da znaci da je zbog toga bolji premaz, ko zna iz kog je ugla blic pucao i svetla kako su postavljena
Ne mora da znači, ali ovde satovi stoje jedan pored drugog i baš na svakoj slici tako izgleda. Naravno, trebalo bi videti uživo pa onda pričati. Pretpostavljam da ova replika košta prilično i da se ne prodaje baš na pijacama...
Bookmarks sajtovi