Prodavac se kune da je rec o originalu, posto se ne razumem toliko u Tag molio bih da da neko od iskusnijih kolega pogleda i mozda razresi misteriju.Malo mi je sumnjivo i to sto ne zeli da otvori masinu i uslika tako da imam samo dve fotkice.
Halo, Bing, kako brat?
Možda zaista nema ključ za otvaranje, ali bi to mogao da obavi kod lokalnog časovničara. Bolje je da se ne zezaš s tim i da ga nosiš kod časovničara na proveru autentičnosti. Ukoliko ne pristane na to, obiđi ga.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Neso to sam i ja prvi pomislio da ne zeli da ga nestrucno otvara. Koliko znam Rolex da prepoznam na "oko", toliko Tag ne znam.
Halo, Bing, kako brat?
Verujem da će se uskoro javiti neko ko ima tag, ali imajući u vidu kakve mogu biti replike, obavezno idi kod časovničara ukoliko kupuješ sat. Ovo treba uraditi čak i ukoliko je prodavac maksimalno pošten.
Čuo sam za jedan neprijatan slučaj prošle godine - pošten čovek koji se ne razume u satove dobio je na poklon neki sat od rođaka iz inostranstva. Hteo je da ga proda, a pre objavljivanja oglasa, otišao je kod časovničara da ga pita za procenu vrednosti. Časovničar je konstatovao da je u pitanju replika, ali da se teško može razlikovati od originala. Rođak je kasnije potvrdio da je sat kupio negde u Aziji za sitan novac. Srećom, oglas nikada nije objavljen, a čovek se nije bespotrebno obrukao.
Čak i ukoliko nabaviš bolje slike i ukoliko ti forumaši koji se razumeju u ovu marku kažu da je po svoj prilici original, obavezno ga nosi kod časovničara. Kod kupovine skupih satova ovakvih proizvođača treba otvoriti četvore oči, jer se i najmanja greška skupo plaća.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Hvala Neso na savetu. Kod casovnicara sigurno ide pre kupovine.
Halo, Bing, kako brat?
Na ovoj slici se taman ne vidi bitan detalj. Velika većina replika Tag heuer satova nema na slovu G u Tag strelice na krajevima. Ako nema strelice, sasvim sigurno nije original.
naletoh slucajno na jednu fejs stranu gde prodaju satove i naocare i gle cuda, ladno imaju 18000 lajkova, a sve replike satova (reko bi da idu satovi ko alva... ), imaju i rolex sa safirnim staklom, automatik, sve to za 70 evra
Eee Zmaju da si ranije znao, mogo' si da ustedis par iljada evra
@Prolaznik verujem da se duboko salis u predhodnoj konstataciji. To sto taj sajt ima 18000 lajkova, moze da znaci da ima 18000 onih koji ne znaju sta je dobar sat, a Zmaj spada u one koji sigurno odlicno znaju sta je dobar sat.
@Sir Oliver ovaj Tag je 99,9% originalan. Mislim da sam imao dovoljno Tag-ova da bi prepoznao i na slici kopiju. Na ovom satu ne vidim ni jedan detalj da bi mogao da kazem da je replika. Naravno i moj savet je kao i Nesin pre kupovine ga odnesi kod casovnicara to je najsigurnije, i najbolje resenje pre nego sto kupis sat.
Bookmarks sajtovi