Sta god i kako god, onaj bivsi larosin je P.R.E.L.E.P!
Sta god i kako god, onaj bivsi larosin je P.R.E.L.E.P!
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Pozdrav, ja sam novi clan na forumu, a i u svetu satova, pa bih hteo da vas pitam za vase misljenje o ovom satu. I ako moze sa slika da se vidi da li je original ili ne, a i da li je dobra ponuda?
Nakit, satovi i dragocenosti : Casio Edifice Red Bull Racing EF-550RBSP - ID 3554197 - Kupujem Prodajem
Primetio sam na sledecoj slici da narukvica sa leve strane slike ima neke tackice, to mi je bacilo neku sumnju na orginalnost sata..
Slika: Kupujem Prodajem
Za sve ljubitelje ruskih satova: RUCNI PILOTSKI SAT KOMANDIRSKI SSSR (6945125) - Limundo.com
U pitanju je kineska replika. Zaobiđite ovu kantu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Jos je i cifer kriv
Inace komandirski je poznat kao pilotski sat.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
He,he: 17 kamhen Pa i ako precrtavaju, da li toliko ne umeju da precrtaju ili ne zele?! Ja da precrtavam kineske znakove, pokusao bih svaku liniju da repliciram
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Možda će zvučati čudno, ali uglavnom ne umeju da precrtaju slova. Čitao sam neko istraživanje u kome je od ispitanika traženo da repliciraju izolovana slova i reči iz pisma koje im je nepoznato. Rezultati su uglavnom bili kao na ovoj bednoj replici, premda je dokazano da postoji tendencija da se slova iz nepoznatog pisma pišu ili precrtavaju tako da podsećaju na slova iz pisma koje je ispitaniku poznato. Na primer, arapski član ili reč koja ga poseduje (المر) podsećao je na grčko pi (3,14), dok je više slova iz hebrejskog pisma podsećalo na neka latinična slova. Naravno, bilo je dosta takvih primera, a ove navodim po sećanju.
Naravno, bilo je i onih koji su pažljivo preslikali nepoznata slova, a većina ih je bilo talentovano za crtanje.
Pominjao si ovo u vise tema, ali mi prosto ne ide u glavu da ne mozes da uvecas fotku i precrtavas, maltene piksel po piksel....mada, ako zamislim ko i u kakvim fabrikama ovo radi - mozda i nije cudo
Mislim da je u pitanju kombinacija oba faktora: nepoznavanje pisma + mrzi me da radim za šaku pirinča = kanta koja se prepoznaje na kilometar
Evo nečeg što može da bude zanimljivo ako nije replika:
AUTOMATIK SAT (7325689) - Limundo.com
Edit: Auf, uspeo sam da ne primetim da ima samo jednu krunicu/dugme. Zreo sam za ban
Poslednja ispravka: Djordje Sugaris (21.12.2012. u 13:42)
Đorđe, malo pažljivije pogledaj slike, ovo je jedna od najgorih replika koju sam video....
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Bookmarks sajtovi