Hocu automatic, hocu 5-icu, pa me interesuje ovaj:
Nakit, satovi i dragocenosti : Seiko 5 Sports Atlas WR200m - ID 12848970 - Kupujem Prodajem
99% sam siguran da je OK ali mi se cini da je cena visoka? Ili gresim...?
Hocu automatic, hocu 5-icu, pa me interesuje ovaj:
Nakit, satovi i dragocenosti : Seiko 5 Sports Atlas WR200m - ID 12848970 - Kupujem Prodajem
99% sam siguran da je OK ali mi se cini da je cena visoka? Ili gresim...?
Poslednja ispravka: VLADAN P (6.9.2014. u 1:09)
Jedno pitanje posto sam neiskusan. Koliko sam procitao Seiko, Casio i Citizen se proizvode u Kini? Verovatno ste svi culi za Aliexpress sajt. Original sajt je Taobao.com i na njemu radnje koje prodaju zvanicno Casio prodaju i preko tog sajta cene se krecu za Edefice seriju od 30evra pa na vise. Jel to realna cena posto su okacili i sertifikate i slike satova sa onim plavim nalepnicama koje imaju Casio satovi. Takodje su ocene uglavnom 98% do 100% pozitivne.
BucaJr
Ta cena je malo ''jaka''.
Nov sat možeš kupiti za 15-ak evra više i biti siguran u originalnost - Sense watch webshop - Casio satovi - Seiko satovi - Police satovi - Swatch satovi - Online prodavnica satova
Jagodinac
Nije bitno gde se nešto proizvodi već ko i kako vrši kontrolu.
Aliexpress (ono malo što sam pogledao) prodaje kopije.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Orginal ili replika?
IWC Schaffhausen sat-nov (27967929) - Limundo.com
Mom laičkom oku sat deluje baš neubedljivo ako je orginal (promena boje kućišta, neubedljiva gravura na poklopcu kućišta i sl.). Slike cifera su očajne pa se tu ni ne može puno primetiti.
Nemam nameru da učestvujem u aukciji više postavljam pitanje iz znatiželje pošto vidim da su mnogi "zagrizli".
Po mom mišljenju da je sat orginal prvo bi napravio bolje fotke, zatim umeo bi nešto da kaže o satu a verovatno bi imao i orginalno pakovanje a i račun ( ili je logika da što je skuplji sat to brže baciš i račun i garanciju a i kutiju ). Takođe ne bi bila početna cena 10 dinara pa da rizikuje da za male pare izgubi "toliki kapital" ( 1099 franaka koliko kaže da je plaćen ).
Interesantan je i taj član Verica 981 koji je obavio samo jednu kupovinu i to sa članom koji prodaje "IWC".
Po mom mišljenju klasično "pumpanje" cene.
Inače Kure postavi screenshot tog oglasa pa da ostane neki dokaz kada se licitacija završi.
Ne moze samo ta "Verica" da pumpa cenu, tu je i "jovang", sve je to ista ekipa. Ja nisam neki strucnjak, daleko od toga, ali mi ovo deluje kao kopija, makar po poklopcu.
KureNS, imaj u vidu da je Limundo najobičniji elektronski buvljak, a za razliku od pravog, ono što kupuješ nećeš videti uživo. Kada se kupuje bilo koji vredniji sat, prvo se lično pogleda, a zatim nosi kod dobrog časovničara na pregled. Znam da je ljudima iz manjih mesta problem da prodaju nešto skupo, jer kod nas imaš mnogo siromašnih sredina gde naprosto ne možeš da prodaš jedan IWC, skup automobil, nekretninu i slično, ali kada već to hoće da urade, onda moraju malo i da se potrude. Sky je sasvim dobro rekao zbog čega oglas izgleda sumnjivo, a čudno je da mu do sada niko nije zatražio niti dobio slike u boljoj rezoluciji, sliku mehanizma, dokumentaciju i slično. Čak i da je u pitanju najpošteniji prodavac, ako hoće da proda takav sat ne može da ga oglašava sa mutnim slikama niske rezolucije na kojima se ništa ne vidi ili koje su loše urađene. Ako se vratimo na sliku poklopca kućišta, na osnovu kvaliteta fotografije pomislio bih da je u pitanju kineska igračka od nekoliko evra.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Nekako sam previdoe tvoj post i još sam se drndao što niko neće da mi odgovori. Jbg naručio sam ga već videćemo kad stigne kakav je sat u pitanju. Prodavac ima 99.4% pozitivnih ocena pa se nadam da sam nekako ubo original.
Šta da radim kad mi stigne jel da nosim kod časovničara ili da ne diram ništa ako radi kako treba?
Ako nije problem daj link da vidimo sta si kupio. Kada stigne postavi fotografije pa ce neko iskusniji da vidi o cemu se radi.
Bookmarks sajtovi