Po 100-ti put: o replikama se ne raspravlja.
Printable View
Po 100-ti put: o replikama se ne raspravlja.
Upravo tako kako je Tiha rekao, a mesto za replike je ovde: ГРАДСКА ЧИСТОЋА
Korisnik Jovan422 je udaljen na 7 dana. Ovo je poslednja opomena pred trajno iskljucenje. Takodje se zahvaljujem svim clanovima koji upozorravaju na ovakve grube prekrsaje i upozoravam sve da rasprava o replikama nece biti tolerisana!
Pozdrav,
Vlada
Imam potrebu da se nadovezem i da ispricam jedan moj slucaj kao dokaz o kakvom kineskom djubretu je rec, eventualno da nkom olaksa prepoznavanje kopije-replike-kante..
Jednom prilikom sam dosao do replike (kopije) sata, navodno "Luis Vuiton", ako bude potrebno i ako slucajno nadjem to djubre uradicu fotku..
Prica je sledeca:
Na prvi pogled deluje primamljivo i zanimljivo, onako kao krupni brojevi, velike kazaljke, pozadina crna, sekundara zuta. Sve u svemu lepo za oko. E sad, kad se malo bolje zagledate (strpljivo i pazljivo) primeti se da crtice koje oznacavaju casove beze sve po malo u napred, znaci crta na 12 je 1.5 min, 1 je na 2 min itd, itd.. To je prvo sto se uoci.
Pored toga sto na njemu pise hrono, automatic, swiss made, jeste automatic, samo sto se onaj teg sto se vrti jako cuje (bucan) pritom kao da negde kaci kad bih pokusavao da oslusnem dok ga pomeram.
Ono sto je interesantno jeste da je zurio oko 5 min na pola dana do dan, sto prodavci takvog djubreta tvrde da je to nemoguce, hm.. A kada ga ostavite u fazu mirovanja, dovoljno je par sati i prestaje da radi, znaci ne sme da se skida sa ruke!
Posle nekog vremena dugmici, krunica, kuciste pocinje da se skida hrom ili vec sta je i dobija onu braonkastu boju obicnog gvozdja. To naravno vise ne lici na sat, a sama krunica samo sto ne ispadne, klima se, savija itd...
Da se nadovezem na totalnu ne preciznost, male kazaljke su pokazivale dane u nedelji i datum, sto nikad ne bude tacno.. Msm, sada se podesi, a sutra ili ne prebaci na naredni ili preskoci za jedan, zlo!
Ono sto je jos bitno jeste da samo prva narukvica, uslovno receno orig. je ok, s'obzirom da se brzo raspadne, posle krece problem jer svaka druga mora da se zasece da bi prosla iglica jer je mera totalno van standarda. A posto moraju da se zaseku coskovi kuda prolazi step, samim tim je slaba i brzo ode, jbg..
I da napomenem ona dva dugmeta koja danas rade, sutra ne, pa kad kazaljke prodju koji krug onda dugmici prorade..
Mislim da je sat ukupno radio oko 6 ili 7 god, kazu da je to slucajno zapalo da valja, jer im je rok dosta kraci i nema popravke..
Moj zakljucak da je to samo lepo na oko, onako vizuelno da vam se vidi sat na ruci, nista drugo..
Jednom prilikm sam pokusao nesto da se informisem vezano za te krseve, zamislite koju sam info dobio:
Kao automatici su losiji, bolji su kvarcni jer se ubacuju citizenove masine i mogu duze da traju.. Smesno.. Ja sam ovaj jednom odneo kod casovnicara da pogleda, kad ga je otvorio unutra nista ne pise, kvalitet obrade 0, a poklopac kad se zatvori ima malo lufta..
^
vujke,jel si ti procitao post tihe,pa na dole:questionmark:
Mislim da vujke nije pricao u pozitvnom kontekstu o replikama, vec sve sto moze da ukaze na repliku, mislim da nije ista prica kao Jovanova:)
Nego opet imamo zaniljiv breitling na berzi polovnih satova.
Da malo se Britlingu uje.... slovo I...mozda mu je padao ko ce ga znati....
Obratite pažnju na slova, tj. tamo gde piše Breitling:
Prilog 34071
Od pada se slova ne mogu poremetiti na taj način. Ne znam da li je u pitanju isti član koji je nedavno oglasio sličan sat, jer nisam sačuvao link kada sam prijavio adminima.
Da je ovo normalna država, bilo bi dovoljno prijaviti vucibatine policiji, i bilo bi lakše. Podaci mnogih su lako dostupni preko Facebooka.
Isti sat je u pitanju neso.lik je saljivdzija neki.
Salim se da je od pada:)
Jeste moja greska:D:D:D Nemoj srcku, kako posle da te nagovaram da prebacis neke u moju vlasnistvo:lol:
Svojevremeno sam jedan sličan "originalj" Brajiliting našao u pesku na Italijanskom primorju :)
Nije mi jasno kako neko može tako nešto da kupi - lažnjak je lažnjak a kvalitet je ubitačno loš! Ukoliko moderatori dozvole, uslikao bih i opisao to "čudo" kao primer kako ne treba da izgleda sat!
A, za nagovaranje ćemo vrlo lako. Najubedljivije su novčanice sa oznakom € :lol:
Evo, imam neki zanimljiv poljot za 5863 jedinice spomenute valute, pa ako si zainteresovan, može i popust od 3€ za keš :lol:
Evo još jednog, nadam se da se niko neće upecati!
Nakit, satovi i dragocenosti : Hublot swisse ETA 7750 - ID 2843102 - Kupujem Prodajem
Pa verovatno jeste 7750 ali China...:) Sve u svemu i da je Švajcarska, bila bi kopija.
Jeste 7750, i naravno da jeste kineski. Interesantno je da svi kineski 7750 imaju plave šrafove na mehanizmu, tako da se prepoznaju bez ikakvih problema. Siguran sam da bi bez problema mogli da stavljaju klasične stainless steel šrafove kad bi hteli, pa mi nije baš jasno zašto prave tako očiglednu razliku u odnosu na pravi ETA.
Treba potrošiti šrafove...
Hahahah da! To je realno objašnjenje! Ovaj prevarant iz oglasa koji sam postavio je u međuvremenu digao cenu sa 800 na 1200€!
Evo iscitah i ovu temu, replike zaobilazim u sirokom luku. Toliko ima lepih i kvalitetnih originalnih satova koji se mogu kupiti za male pare da ne mogu da shvatim ko bi dao i 20 evra za neki plastikaner za koji se sa 100m vidi da je smesan.
E sad bih dodao jos nesto, nadam se da to ne spada u zabranjenu duskusiju o kopijama. Dobih pre par godina na poklon neku smesnu ulicnu repliku PP od majke. Sto je najgore u pitanju je neki pokusaj moonphase-a koji u originalu ide verovatno i do par stotina hiljada evra. Moram priznati da to izgleda groteskno na ruci obicnog smrtnika :). Ipak, posto je u pitanju drag poklon zadrzao sam ga. Nadam se da me to ne svrstava u grupu onih sa kompleksom kojima praziluk viri...:)
Inace sjajna tema i super je ukazivati ljudima na pokusaje prevare kojih je pregrst po netu, mnofi kupci nisu svesni sta kupuju.
Problem je u tome što to nije baš uvek tako jednostavno... Evo i primera. Na ovim slikama je obeleženo koji sat je original, ali da nije, ovo bi bio ozbiljan zadatak i za poznavaoce!
Inače, ovaj IWC mi se mnogo sviđa! :)
http://i1086.photobucket.com/albums/...z/P1020805.jpg
http://i1086.photobucket.com/albums/...z/P1020810.jpg
http://i1086.photobucket.com/albums/...z/P1020820.jpg
Evo jedne vintage replike:
Gents Vintage Stainless Steel Omega Seamaster 300 Automatic Wristwatch | eBay
Razlike izmedju originala i replike:
hallofshame
Mire, naravno da ne mislim na ljude koji zele original pa budu prevareni. Mislim na one koji svesno kupuju replike iako znaju sta kupuju.Citat:
mire:72835 kaže:
Sto se tice IWC, prelep sat (original, naravno) :)
Moram da priznam da ja u sekundari ne vidim razliku. Ono što je interesantno je da je anti-refleks premaz zapravo bolji na replici, gde nema skoro nikakvog odsjaja blica, dok se na originalu vidi ovaj plavi odblesak. Nisam okačio sve slike, ima i onih snimljenih po mraku gde se može videti da je reflektivni premaz identičnog kvaliteta.
Naravno, kad se otvori poklopac pozadi, vidi se kineski 7750 sa plavim šrafovima, ali ovakva replika bi mogla da bude i sa pravim ETA mehanizmom, ali bi onda bila i dosta skuplja.
mire taj odsjaj, ne mora da znaci da je zbog toga bolji premaz, ko zna iz kog je ugla blic pucao i svetla kako su postavljena:)
Ne mora da znači, ali ovde satovi stoje jedan pored drugog i baš na svakoj slici tako izgleda. Naravno, trebalo bi videti uživo pa onda pričati. Pretpostavljam da ova replika košta prilično i da se ne prodaje baš na pijacama...
Prodavac se kune da je rec o originalu, posto se ne razumem toliko u Tag molio bih da da neko od iskusnijih kolega pogleda i mozda razresi misteriju.Malo mi je sumnjivo i to sto ne zeli da otvori masinu i uslika tako da imam samo dve fotkice.
Možda zaista nema ključ za otvaranje, ali bi to mogao da obavi kod lokalnog časovničara. Bolje je da se ne zezaš s tim i da ga nosiš kod časovničara na proveru autentičnosti. Ukoliko ne pristane na to, obiđi ga.
Neso to sam i ja prvi pomislio da ne zeli da ga nestrucno otvara. Koliko znam Rolex da prepoznam na "oko", toliko Tag ne znam.
Verujem da će se uskoro javiti neko ko ima tag, ali imajući u vidu kakve mogu biti replike, obavezno idi kod časovničara ukoliko kupuješ sat. Ovo treba uraditi čak i ukoliko je prodavac maksimalno pošten.
Čuo sam za jedan neprijatan slučaj prošle godine - pošten čovek koji se ne razume u satove dobio je na poklon neki sat od rođaka iz inostranstva. Hteo je da ga proda, a pre objavljivanja oglasa, otišao je kod časovničara da ga pita za procenu vrednosti. Časovničar je konstatovao da je u pitanju replika, ali da se teško može razlikovati od originala. Rođak je kasnije potvrdio da je sat kupio negde u Aziji za sitan novac. Srećom, oglas nikada nije objavljen, a čovek se nije bespotrebno obrukao.
Čak i ukoliko nabaviš bolje slike i ukoliko ti forumaši koji se razumeju u ovu marku kažu da je po svoj prilici original, obavezno ga nosi kod časovničara. Kod kupovine skupih satova ovakvih proizvođača treba otvoriti četvore oči, jer se i najmanja greška skupo plaća.
Hvala Neso na savetu. Kod casovnicara sigurno ide pre kupovine.
Na ovoj slici se taman ne vidi bitan detalj. Velika većina replika Tag heuer satova nema na slovu G u Tag strelice na krajevima. Ako nema strelice, sasvim sigurno nije original.
naletoh slucajno na jednu fejs stranu gde prodaju satove i naocare i gle cuda, ladno imaju 18000 lajkova, a sve replike satova (reko bi da idu satovi ko alva... :rolleyes: ), imaju i rolex sa safirnim staklom, automatik, sve to za 70 evra :laugh:
Eee Zmaju da si ranije znao, mogo' si da ustedis par iljada evra :flapper:
@Prolaznik verujem da se duboko salis u predhodnoj konstataciji. To sto taj sajt ima 18000 lajkova, moze da znaci da ima 18000 onih koji ne znaju sta je dobar sat, a Zmaj spada u one koji sigurno odlicno znaju sta je dobar sat.
@Sir Oliver ovaj Tag je 99,9% originalan. Mislim da sam imao dovoljno Tag-ova da bi prepoznao i na slici kopiju. Na ovom satu ne vidim ni jedan detalj da bi mogao da kazem da je replika. Naravno i moj savet je kao i Nesin pre kupovine ga odnesi kod casovnicara to je najsigurnije, i najbolje resenje pre nego sto kupis sat.