122Likes
-
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
Re: Pomoć pri kupovini novog sata
U zdravlju ga nosio.
Drago mi je sto si uzeo taj sat, jer je to neko vreme bila i moja zelja.. I sada bih pazario, ali na metalu , mozda sa bakarnom narukvicom. Prelep mi je taj
A sto se kvaliteta tice, svakako ces biti prezadovoljan.
Vrhunski sat si kupio za taj novac.
Sve najlepse i uzivaj u satu.
Drago mi je sto si prihvatio moj savet i jos draze sto to se puuuuno svidja
PozzZzz
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
-
-
Re: Pomoć pri kupovini novog sata :)
Kao što kolega kaže, može bilo gde da se uradi. E sad jedino ako je neki neobičan oblik stakla...
Ja sam menjao mineralno 2x - cena 1500-3000 dinara pre nekoliko godina. Bilo je okruglo
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 9
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Ljudi, jedno pitanje u vezi novog sata, a i u vezi stara 2, jer imam isti problem sa sva 3 sata.
U pitanju je luminacija. Zar ne treba svaki put kada se sat nađe u mraku da se upali luminacija? To mi je logično, zar ne? Ovaj novi Roamer je samo jednom zasvetleo ( izgledalo je vrh ) u mraku, i to je to, a bio je u takvim okolnostima više puta. Stari satovi isto retko kad zasvetle, otprilike svaki deseti put da kažem, a voleo bih da se to desi svaki put kad sam u mraku. Praktično je, a i mng lepo izgleda.
U čemu je problem sa tim i od čega to zavisi?
-
Luminacija svetli u mraku onoliko dugo koliko si je "napunio" na sunčevoj svetlosti. U startu je najjača i onda se polako gasi. I vremenom, kako fosfor (pretpostavljam da je fosforni premaz) propada, dužina i jačina luminacije opada.
Ako želiš konstanto trajanje u mraku, treba ti sat sa tritijumskim cevčicama.
Poslednja ispravka: eee (24.11.2021. u 7:49)
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Hvala na odgovoru.
Ok. I npr. ako sam hipotetički taj dan bio 3 h izložen suncu da li to znači da će luminacija biti po potrebi aktivna ceo taj dan u mraku?
-
Nisam siguran da se razumemo, ne može da se uključi i isključi po potrebi. Čak i na suncu, stavi sat ispod majce/jakne i on će da sija. Što je duže bio na suncu, duže će trajati u mraku. S tim što će najjače osvetljenje biti u startu i onda polako bledi. Možeš i lampom da ga "napuniš" ali to će brzo da izbledi.
U zavisnosti od smeše koja je korišćena zavisi i dužina i jačina luminacije. Kod nekih satova će trajati 10ak minuta, kod drugi može da traje i 7-8 sati. Ali najjače će biti u prvih nekoliko minuta u mraku. Posle toga bledi.
Izuzetak od ovoga su satovi sa tricijumskim cevčicama koje imaju konstantaj sjaj tokom celog dana
https://www.prestigetime.com/blog/wa...inescence.html
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi