Ma znas kako, i ja sam u zadnje malo oladio od njihovih satova, iskreno mislim da je Archimede dosta bolji ali i skuplji, zna Rujo raspravljali smo o tome. A njihove divere ne volim jer mnogo kopiraju jedino su triton i ocean two njihovi satovi
Ma znas kako, i ja sam u zadnje malo oladio od njihovih satova, iskreno mislim da je Archimede dosta bolji ali i skuplji, zna Rujo raspravljali smo o tome. A njihove divere ne volim jer mnogo kopiraju jedino su triton i ocean two njihovi satovi
Sto se tice Steinharta cenim sve njihove modele koji nisu potpuni omaz, to jest sve sem Rolex divera. Ali to su realno satovi koji se najbolje prodaju, pa nisu ludi da ih izbace.
A u prilog ozbiljnosti kompanije govori i vest da rade na razvoju sosptvenog automatika sa centralnom sekundarom, koji se ne zasniva na Eti ili nekom drugom mehanizmu. Trenutno zidaju i ozbiljnu zgradu, tako da polako prelaze u ozbiljne igrace.
Samo kad udju u ozbiljne igrace (sto ja cisto sumnjam da ce se desiti uskoro) , mozemo da zaboravimo na ove cene, sto im je po meni danas jedina prednost ....doduse ni sad sa cenom mnogo ne kasne u odnosu na neke ciste svajcarce srednje klase
Otisli smo previse u off ovde, nista ovo ne pomaze coveku da se odluci za neki sat.
Ali kad vec pricamo o stajniju, sve se slazem sa Serbom. Ako i kad postanu ozbiljni, skocice im cene, i bice recimo kao Archimede ili Stowa. A kad se to desi, iskreno ne znam zbog cega bih se ja kao kupac odlucio bas za njih.
Da se ne lazemo, njihova jedina prednost trenutno je cena.
Poslednja ispravka: RUS (28.8.2013. u 14:00)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Lepo je to sto se trude da predju u ozbiljne i igrace, ali ako je tacno to sto kaze RUS, da malo znaju kad ce sta imati, a malo i ne, onda to deluje prilicno neprofesionalno. Sto se mene tice, kontaktirao sam ih jednom i posle par sati dobio korektan odgovor na mejlu, znaci ok. E sto se tice kopija, mora se priznati da neki Stein i Stowa bas mnogo lice. Koliko ja znam (ispravite me ako gresim) Stowa je stariji i poznatiji brend, tako da Stein dodje kao neka kopija sa licnim pecatom. Za sad mi nije problem da zivim s tim, ako ga budem kupio.
Roamer je ok, ali ako vec budem uzimao neki od tih jednostavnijih modela, mislim da je Visodate taj
No prvo da pogledam Poljot i Strele. Nadjoh ovaj model Chronograph STRELA 3133 silber | Poljot 24 i deluje taman. Samo kad bih ga mogao probati negde. Kontaktirao sam prodavca da vidim da li je tih 38mm sa krunicom ili bez nje. Ako je bez, onda je to sasvim ok velicina. A jos se dobiju tri narukvice pa se moze menjati boja
A Darko je izgleda samo prilicno realan i upucen, pa nudi ono sto je trenutno najbolje za taj novac :-)
Strela je bez krunice 38mm, dobar je taj sajt, kad sam kontaktirao gospodina Juliana rekao mi je da je cijena bez VAT-a i sa postarinom oko 370e. Nadam se da znas da Strela nema safir, vec mineralno staklo, meni je to nekako i bolje, sacuvana je originalnost.
To deluje sasvim ok, jos kad bih ga dobio bez VAT i da se moze poslati u Austriju, ihaj :-) No, da ne trazim preko 'leba pogace.
Sto se tice mineralnog stakla, nije mi problem. Taj sat ce se uglavnom nositi u svecanim prilikama, tako da ne verujem da cu imati neke vece sanse da ga ostetim...
Darko, posto delujes kao poznavala ruskih satova, molim te baci pogled na http://www.aviation-time.com/439/aaa/&image=732. Ovo bi trebalo da je isti sat kao sa Julijanovog sajta, ali ovde pise da je neka LE od 500kom i kuciste je slim, 10mm. Da li je to tacno ili je sajt nepouzdan?
I ovde se na slici 1 vidi da je cifer talasast dok je slici 2 deluje ravan. Sa julijanovi slika ne mogu da budem siguran da li je talasast ili ravan.
Poslednja ispravka: bnovica (28.8.2013. u 14:23)
Mozda ti ja djelujem kao poznavalac Ruskih satova ali nije bas tako, bolje ce ti to Rus objasnit, ali mislim da LE kod ruskih satova i nema neki preveliki znacaj. Imas temu o Strelama, ima vise proizvodjaca, nego da se ne pravim pametan jer nije ni meni najjasnije rusi su mnogo komplikovani. Ne mogu sad da nadjem link temu je postavio Sky i sve lijepo objasnio
Imas u ovom tekstu dosta toga napisano. Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)
Procitaj, pa ako bude nekih nedoumica, pokusacemo da razjasnimo.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Procitao na brzinu, posle cu natenane. Ali mislim da sam shvatio, koliko je to uopste moguce shvatiti
MakTIme je fabrika koja je kupila masine i sada pravi 3133 mehanizme, koji su i dalje kvalitetni. Tacnije, pravi i mehanizne i satove, ali ih iz nekog samo njima poznatog razloga ne prodaje, nego to rade Julian, Juri i slicni.
Volmax ugradjuje Maktime kalibre u svoja kucista.
Poljot International je treca firma. NIje mi malo jasno kako se od raspada jedne firme (Poljot) stvorilo tri nove (Poljot International, Maktime i Volmax) koje su sve kupile licencu i neke masine i sad rade samostalno. NO, mozda se ovo razjasni kad detaljnije procitam tekst. Ili ako se neko dosadjuje po ovoj kisi, a upoznat je s tematikom...
Bookmarks sajtovi