Meni licno te ronde nisu problem. Izmdju ova dva modela, Certina mi je svestranija, raznovrsniji sat. Longines izgleda strogo sportski, mozda tu mozes naci uporedbu sta ti vise treba. Pozdrav
Pa dobro kad bih birao izabrao bih ETu. Mada najbolje bi bilo kad bih uzeo oba tu dileme ne bi bilo.
Kolege i ti ste već sve rekli o oba sata, dakle oba su dobar izbor i nema tu neke greške ni sa jednim. Ukoliko imaš na umu da bi nekada prodavao sat, sigurno znaš da kvarcni modeli više gube na ceni i teže se prodaju, tako da bi tu gubitak bio verovatno nominalno veći pri prodaji Longinesa.
Još jedna stvar na koju bih skrenuo pažnju u vezi sa HC a to je krunica. Naime, imam Longines HC (automatik, 41 mm) i imam zamerke u vezi sa krunicom, koja ume da nažulja prilikom nošenja, naročito zaštita sa strane. Ovo bi moglo da bude još izraženije kod modela o kome je reč, obzirom da je dosta veći. Zato bih preporučio da se obrati pažnja na taj detalj, jer može da bude iritantno prilikom dužeg nošenja. Što se tiče izgleda, to je već subjektivna stvar, uvek presuđuje lični afinitet i naročito kako sat izgleda kada se stavi na ruku.
Hvala na informaciji Piksi, imacu na umu to pa cu jos malo da razmislim(tvoja kolekcija satova je sjajna). Slazem se da kvarc gubi na ceni dosta vise nego automatik ali ovo je prvi put da kupujem neki ozbiljniji sat pa bih zato kvarc. Mada kad bih imao para uzeo bih i oba i resi dilemu. Mozda Certina pa posle Longines i onda imam dva sjajna sata.
opet najbolje kao i uvek staviti oba na ruku,pa odlučitit,meni lično estetski lepša certina.slatke muke
Izmedju konkretno ova dva modela izabrao bih Certinu.
Kod ovog modela Longinesa mi se ne svidjaju tri stvari prvo sto se radi o modelu koji spada u ronilacke hronografe koji su sigurno manje trazeniji (u ovoj klasi) kod sledece prodaje od klasicnih ronilackih satova sa tri kazaljke.Drugo protiv kvarca nemam nista i sam ga nosim ali ovaj sat ce brzo gubiti na ceni i iz treceg razloga sto nema metalnu narukvicu.Misljenja sam da prvo sam treba da odlucis koji tip sata i za koje namene zelis pa tek onda da krenes u odabir konkretnih modela razlicitih poizvodjaca i cena.
Kad kazes da bih uzeo oba i tu treba razmisliti mislim da bih tek to bilo bacanje para.
Razmisli malo nemoj da zuris
Koliko traze u Bomaru za ovaj Longines?
Tražim sat koji bih nosio svaki dan i u svim prilikama. Jednostavno tražim sat sto bi se reklo za ceo zivot, a nisam do sad imao automatika pa bih uzeo neki dobar kvarc, (ovi modeli imaju najbolje kvarcne mehanizme od ETE).
Ovaj Longines je oko 150000 u bomaru.
Morski, sam si dao odg kakav bi dat hteo. Longines po meni nikako ne ide za neku poslovnu priliku, neko elegantnije oblacenje itd. A Certina ima sportski izgled ne toliko izrazen sportski gen(pricamo za navedeni model), kozni kais koji ti daje mogucnost da nosis u elegantnijim izdanjima, a opet izgleda dovoljno sportski da mu leti stavis silikonsku narukvicu I nosis opusteno uz sorc, majicu papuce itd. Ako vec imaju u Bomaru, tj zavisi u kojoj radnji gledas I gradu, trazi da ti poruce taj longines I na licu mesta stavis face to face oba sata I vidis de si I sta si. Pozdrav
Gledaj metalnu narukvicu lako dokupis kasnije gumu,kozu ili nato.Znaci nema prodaje za ceo zivot
Ja bih tebi a i sebi preporucio ovako nesto sto se tice kvarca:
https://bomar.rs/certina-ds-action-c0324101105100
Od hronograha sledece modele ako vec hoces:
https://bomar.rs/certina-ds-podium-c0014171105700
https://bomar.rs/certina-ds-action-c0134171105700
Ne optercuj se mnogo mehanizmima kupices jos satova.
Za 1000-1200 eura na domacim berzama konkretno kp i ovde na berzi zna da se se pojavi polovan Longines column wheel chronograph (automatic) u mint stanju,trenutno se na kp prodaje jedan za 1400e nov po meni nesto najbolje sto se moze kupiti u tom cenovnom rangu daleko ispred svega ostalog sto se tice kvaliteta kompletnog sata sa sve mehanizmom.Sat za ceo zivot.
Bookmarks sajtovi