Pozdrav svima,
Posto sam diplomirao prije par dana a vec od samog upisa na fakultet sam "zazelio" da za diplomu dobijem jedan stvarno kvalitetan vrhunski sat. Ali sada mi treba savjet koji?
Licno se razumijem malo vise u satove od obicnog korisnik ali ipak ne toliko u detalje kada su pitanju razlika izmedju proizvodjaca.
Konkretno se ovdje ne radi o dvojbi izmedju kupovine Puma sata ili Swatch-a vec ciljam na satove (kako je to ovdje na forumu podjeljeno) iz kategorije Hi-end i Luksuznih satova.
Nekoliko stvari koje bi mogle biti od pomoci prilikom savjetovanja su:
1) Obavezno automatic
2) Chronograph ili ne, nisam ni sam siguran. Ali to moze biti i sporedni kriterij
3) Obavezno klasicni izgled kucista. Pod klasicnim izgledom mislim "okrugli" satovi. Nisam zainteresiran za kockaste, ovalne itd...
4) Sto se tice velicine, mislim da je nesto kao Tag Heuerov Link ili Carera dobar primjer
5) Kad su u pitanju komplikacije, takodjer nisam siguran. Ali kao i Chornograph nije toliko ni bitno ako se ostali kriteriji ispunjeni
Za Hi-end satove sam siguran da budjet do nekih 3000 - 4000€ je sasvim ok, za luksuzne neci nista da pricam da se ne provalim (tipa da kazem hocu da uzmem BMW novi ali raspolazem sa nekih 2-3 hiljade eura ). Budjet je klizni i moze ici gore-dole tako da slobodno pisite prijedloge a ja cu onda za svaki konkretan slucaj probat procjeniti da li sam zainteresiran ili ne
Da ne duzim dalje i pisem post od pola kilometra. Ovdje cu zavrsit a ako bude zainteresiranih za pomoci onda cemo u hodu utvrdjivati dodatne kriterije i stvari.
Unaprijed hvala svima!
Bookmarks sajtovi