Primer neprofesionalnosti. I ako većina ljudi ne zna šta u koji sat ide, koji mehanizam, itd. ipak nije u redu. Trebalo bi znati nešto o onome što prodaješ!
Primer neprofesionalnosti. I ako većina ljudi ne zna šta u koji sat ide, koji mehanizam, itd. ipak nije u redu. Trebalo bi znati nešto o onome što prodaješ!
Mišić M.
Ma rekao bih da je u pitanju samo dobra, stara aljkavost... Skoro svuda u opisu, pise: MIYOTA. Onaj ko je unosio podatke je radio po inerciji..... (Mislim, ovo nikako nije opravdanje...)
Ljudi koji nisu satomani i satofili, ne poznajuci marke satova, traze sigurnost u brendu. Rolex, Omega, Breitling za koji su, verovatno culi, im nisu dostupni, a: Armani, Cavalli, DKN, bla,bla... su prepoznatljivi brendovi i asocirani su sa kvalitetom (sto eventualni kvalitet odece pomenutih, nema nikakave veze sa satovima druga je prica), tako da novajlije bivaju zavedene (ne pricam napamet, ubedjivah nekoliko njih ).
Seiko i Casio su im kao Q&Q.... Ono, sat za decu...Vecina bi mozda i pomalo da poseduje neki statusni simbol te im ti japanci ne "zavrsavaju posao"...
Zato smo mi tu da razvejemo magle marketinga i izvedemo na pravi put
Ja sam, pre nego sam dosao ovde, bio skeptican prema markama koje nose imena proizvodjaca konfekcije, ali sam mislio da su Fossil i Timex nekakvi super satovi. Casio i Citizen sam postovao ali sam mislio da oni uglavnom prave digitalce. Takodje sam mislio da mehanicki satovi kostaju kesu zlata.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Ma ja ih skroz razumem, ta Miyota pogoni devedeset posto konfekcijskih satova i fejkova, tako da je dosta ljudi po difoltu naviklo da je taj mehanizam u satu. Naravno, primetio sam da je ponekad na forumu moderno pljuvati Swatch (čiji sam poštovalac) a Citizen veličati (a oni su negde pandani u proizvodnji mehanizama), meni je lično gotivan Citizen, pogotovo mehanički, ali me malo nervira ta Kineska hiperprodukcija mehanizama....Naravno da treba biti objektivan, ovde je verovatno nemar u pitanju.
Poslednja ispravka: vlajo (16.9.2012. u 23:33)
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ovaj Armani ispada duplo skuplji od Monstera i skuplji od Nighthawka.
Ovakvu glupost i neprofesionalizam necu ni da komentarisem.
Svasta!
Armani samo peca na ime, i ništa više. Više se isplati kupiti no name sat koji ima isti mehanizam i izgleda isto toliko elegantno, ali nema potpis bilo kog italijanskog (ili nekog drugog zapadnog) dizajnera, koji sigurno i ne može da nabroji svaki proizvod koji se prodaje pod njegovim prezimenom. Suština je ono što je napisao Bezbi:
Bolje je kupiti neki no name sat koji je dizajnirao neki Li Kung Fu, ali koji u sebi ima pristojan mehanizam, nego platiti više samo zato što ga potpisuje prodavac fancy gaća i potkošulja. Najbolje bi bilo da se prodavac gaća drži prodaje gaća, al' šta se može, tržište je tržište, svaka roba ima svog kupca i to je to.Ukoliko volis modne satove i ukoliko ti se taj model bas svidja uzmi ga, ali veruj mi da ces ga nositi na ruci samo kao modni detalj jer ukratko receno - to nije kvalitetan sat i u njegovoj ceni 1/4 ucestvuje kvalitet a 3/4 je ime, sto znaci da za mnogo manje para mozes dobiti kvalitetan sat koji ce dugo raditi.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Poslednja ispravka: sima hrabri (17.9.2012. u 13:40)
jole777 kaže:
Neko jednostavno voli da mu piše "Armani", "Versace"...sličan sat može da nađe na kp za desetinu cene i manje.
Naravno da je tako, jer tržište postavlja uslove igre. S druge strane, mislim da je grehota ne razmotriti sledeće modele:
Prva dva koštaju oko 50€, treći oko 100, a poslednji oko 140.
Da se razumemo, nemam ja ništa protiv toga što neko drugi kupuje Armanijeve satove, već zdušno podržavam. Mislim da je to čak i veoma korisno za društvo i državu u celini, ma koja država to bila. Na taj način se puni budžet (PDV, carina i sl. u zavisnosti od tržišta), održava se zaposlenost (u ovom slučaju kineska i italijanska, kao i u zemlji prodaje) i privreda radi. Štaviše - što skuplje, to bolje iz navedenih razloga. Isto tako, još više podržavam kada neko kupi i sat od 10.000€, jer time je dao čak 2.000€ za dalje obrtanje.
Da ne bude zabune, ovde se uopšte ne zezam. Potrošnja je korisna za svako društvo i ovo podržavam sa ekonomske strane. Kao ljubitelj satova, i dalje stojim iza tvrdnje da Armani treba da pravi gaće, a ekonomski podržavam da neko plati i 200€ za dotični deo odeće koji će na kraju dana biti napred žut, a pozadi braon.
Da li bi imao isti rezolutan stav da Armani krene putem Bulgarija, recimo, i ozbiljno se posveti horologiji?i dalje stojim iza tvrdnje da Armani treba da pravi gaće,
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Uh, ne znam kako da odgovorim, osim onom izrekom - da je baba muško, zvala bi se Duško
Bookmarks sajtovi