Pozdrav Mr D i dobrodosao na Forum!
Vec si dobio puno dobrih predloga, pa bih ja jos dodao svoj stav o poslovnom satu - mislim da hronografi nisu bas najbolje resenje jer su to sportski satovi. Pre bih isao na elegantniju varijantu, bez mnogo detalja i u tom slucaju bi mi favorit bio Tossot Vosodate.
Ali, posto kazes da bi zeleo neki malo "nabudzeniji", onda bih isao na neku varijantu sa kalendarom, jer je to zgodna i prakticna komplikacija za posao, za razliku od hronografa (doduse, zavisi i od posla ) pa bih na prvo mesto stavio onaj Citizen koji je anbeast preporucio, Citizen BL8000-54L, .
I Candino koji je anbeast preporucio je isto odlicno resenje, a dopada mi se i ona Bulova koju si sam predlozio, s tim sto ovaj sat postojio i u varijani s crnim ciferom (Bulova 96A106), posto ti se vise svidja:
Takodje, mozes da pogledas neki od Orient satova sa ovog sajta: http://www.orientuhren.de/index.php?osCsid=2212mhle1006595vkhse4i5u43
Npr. ovaj: *NEW* Automatic Power Reseve "GMT" + Box FDJ02002B - Power Reserve - www.orientuhren.de
ili ovaj, mada je za moj ukus sa previse detalja: *NEW* Automatic Power Reserve "Classic" CDH01002B - Power Reserve - www.orientuhren.de
jole777 kaže:
Ne mogu da se setim koji član je napisao da ga Orient logo podseća na vrstu logotipa koji se upotrebljava u duvanskoj industriji, ali od tad ne mogu da smislim Orient satove. Potpuno su mi odbojni.
Moj predlog bi bio jedan elegantan Junghans
Junghans Diplomat Chronoscope 041/488300, Junghans Watch for Men
Dobrodosao na forum. Pa za te pare ima dosta toga u ponudi, seiko diver satovi, gore je navedeno dosta drugihproizvodjaca.. Ja licno ne bih uzimao u razmatranje swatch, jack leman itd. Probaj citizen eco drive npr. nighthowk.
Oprastajte na greskama u pisanju pisem sa mobilnog pa mi to pravi male probleme:-) pa skracujem.
Poslednja ispravka: RUS (7.1.2013. u 19:22) Razlog: Spojene uzastopne poruke
Meni je Tissot Visodate prelep sat, sto ga vise gledam vise mi se svidja.
Meni je za te novce ovo sasvim OK izbor....Candino Classic C4458/2
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Cuveni offtopic majstor ponovo u akciji:
Gde ima da se kupi ovaj Bulova Mechanical Automatic 96A111 iz prvog post-a, i koliko to otprilike kosta?
Svidja mi se kako izgleda.
Na temu, po obicaju, necu replicirati jer nemam pojma.
Ljudi,
Hvala vam mnogo na komentarima i predlozima!
Odgovori su prevazišli moja očekivanja.
Nakon analize (najviše vizuelne) svih ideja, i istraživanja po internetu, ovo bi bila neka moja uža lista.
Junghans Diplomat Chronoscope 041/488300
Sat zaista izgleda odlično - zaljubio sam se na prvi pogled.
Tissot Visodate
Ima i drugih Tissot-a koji odgovaraju, ali su dosta skuplji...
Candino Casual C4387/5
Casio BEM-506L-1A
Seiko SNP005P1
i poslednja ali ne i najmanje bitna Bulova Mechanical Automatic 96A111
Sada je glavno pitanje gde ovi satovi mogu da se vide, dodirnu, probaju ( pomirišu ).
Idealno bi bilo kada bi mogao da odem u jednu dobru radnju, i izaberem... ali se bojim da Junghans, Tissot i Bulovu uopšte ne mogu da nađem u BG.
PS: Često idem do Norveške. Da li neko zna da li u Oslu postoji dobro opremljena radnja? Norveška nije neka zemlja za šoping (čak ni sa tax free), ali jeste dobra za probanje
Najjeftiniji je Amazon, a prodaje se u skoro svim okolnim zemljama ali dosta skuplje:
Bulova Men's 96A111 Automatic Strap Silver White Dial Watch: Watches: Amazon.com
Candino mozes da probas u BPM-u, Seiko Premier kod Vitanov-a, Casio verovatno na vise mesta, a Tissot Visodate su do nedavno imali u Identicu, ne znam da li ga trenutno imaju, ali je vrlo moguce.
P.S. Nemoj bas previse da ih mirises pomislice prodavci/prodavacice svasta...
Poslednja ispravka: marko789 (11.1.2013. u 17:58)
Bookmarks sajtovi