Koliko sam ja pročitao u oglasu - sat je nov. Da ne ispadne da reklamiram nekog - čoveka ne poznajem. Idi u "Forum", zatim "prodaja satova" (pri dnu strane), u pretraživač u gornjem desnom uglu ukucaj "SEIKO" i izaći će ti rezultati. Dragon, moderator foruma prodaje SKX007 za 230 eura (najjeftinije na šta sam ja do sad naišao kod nas je oko 360). Mislim da je to extra cena, da imam novca da doplatim ja bih svoj 033 prodao i uzeo 007. Doduše, Seiko je moj mezimac a ti izgleda tek treba da odlučiš kojoj ćeš se filozofiji prikloniti.
Mene je izasao 358e i 1000 dinara, ali tada sam imao druga u Nemackoj pa je isporuka bila tamo, ja sam ga samo pokupio kad sam mu otisao u posetu.
Inace, cena da dodje u Srbiju bi bila 295e sat (bez njihovog poreza) + 30e shipping. Onda ovi nasi naplate porez 10% i carinu 18%, Steinhart salje obicnom postom tako da troskove spedicije ne bi imao. Znaci - oko 420e bi me izasao da je stigao u Srbiju.
Ovde su moji utisci o satu
Steinhart Nav B-Uhr II 44mm automatic - utisci
Poslednja ispravka: eee (2.9.2011. u 16:35)
I meni se svidjaju Steinhart satovi, neko vreme se vec odlucujem da kupim jedan, i jutros sam im poslao mejl u kome ih pitam kako salju sat za Srbiju, ali su mi odgovorili da salju FedEx-om, tako da treba uracunati i troskove spedicije sto onda dosta poskupljuje sat...
E j**a, ako sad samo salju FedEx-om, racunaj jos 30-50e troskova spedicije.
Tako je. Dakle cena da se sat dostavi u Srbiju je oko 480e. Ovo kazem jer me je jedan clan danima maltretirao porukama kako je dostava sata 1500din plus 10e Odakle mu ta cifra nemam pojma, kaze informisao se A valjda je mislio da sam neki teletabis Ne mozes nekim ljudima objasniti kada pokusavas lepo. Rekao sam mu da proba da naruci pa da vidi,mislim ne kosta ga nista. Al covek tera po svom, sta ces....
Ukoliko su ti interesantni mali proizvođači i ne insistiraš na Rolex look-a-like satovima, pogledaj i Artego 300m ronilački sat. Miyota 8215, safirno staklo sa ar premazom, čelična narukvica i cena od 300 dolara sa uračunatim troškovima slanja. Ostalo ih je još svega par komada a satovi su navodno odlične izrade.
Ili možda Prometheus Jellyfish sa Seiko 6r15 automatskim mehanizmom. Prometheus takođe šalje FedEx-om a cena za kupce van EU je 250e. Inače, Carlos je zaista odličan lik, CS mu je na izuzetno visokom nivou a do sada nisam imao prilike da pročitam nešto loše o ovoj kompaniji a da to nije odmah i rešeno od strane vlasnika.
Razmisli i o Citizen PMX56-2811 iz Promaster serije. Jeste da mehanizam nije automatik ali sat je zaista odličan i cenom se uklapa u tvoj budžet.
link
Koji dinar ispod 60e su troškovi špedicije Fedexom.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Dobro Milance,ali bilo bi lepo da onda vidimo i tvoje preporuke... Imas neki bolji predlog za diver model do 300e, ili do 200e? Ili recimo za sat "za svaki dan" do 150e,a da bude automatik? itd... Uglavnom,za zahteve "prosecnog" kupca,koji trazi kvalitetan,pouzdan,a ne retko i jedini koji ce imati...
Seiko u (skoro) svakoj klasi ima najbolji odnos ulozeno/dobijeno i voleli ga ili ne,uvek predstavlja dobru i sigurnu kupovinu.
Necu da sabotiram niciji oglas, ali ova cena za SKX007 mi se cini malo "jaca", posebno kad imamo u vidu jubilie narukvicu, ili je mozda i realna, ali mi se opet cini puno $ za taj sat.
Imas u drugom delu posta, ne znam zasto odustaje od Steinharta, jeste nesto skuplji, ali ako moze da izdvoji koji € vise, ja bih isao na njega. I nije trazio sat za 150-200€, vec 300, a tu se izbor ne zavrsava na dalekom istoku.
Nekako mi je vise egzotika od Seika ( o Christopher Wardu da i ne govorimo-sumnjam da se nose kod nas, ne zato sto su skupi, vec nepoznati sirem auditorijumu).
Mozda sam to samo ja, ali nikad se nisam vodio za misljenjem mase, ako svi imaju skx ili monstera, onda ih i ja moram imati, upravo suprotno, ja bih ih zaobisao!
Poslednja ispravka: Milanche78 (3.9.2011. u 0:38)
Bookmarks sajtovi