Napapijiri, hvala na odgovoru.
Čini mi se da uz naše sugestije i nisi mnogo bliži odluci nego pre. Mislim da je najvažnije od svega da dobro odrediš karakteristike sata koji želiš da kupiš i od toga ne odustaj.
Nisi napisao da te takav sat interesuje, niti ti predlažem samo mala digresija... Nedavno sam naleteo na Zenitovu radnju i u izlogu video model kome je cena 2900 evra. Ja sam bio ubeđen da Zenit teško može da se nađe bez 4 do 5000. Na ovu cenu idu još pregovori za keš i povraćaj PDV, tako da bi po mojoj gruboj računici on na kraju izašao 2200 do 2300. Nov Zenit za te pare nisam ni sanjao da može da se dobije.
Nemoj da misliš da ako u katalogu stoji cena 5000 evra da je imperativ da ga toliko i platiš u radnji. Kao prvo, nedavno je većina prodavaca usled skoka franka podigla cene za minimum 10 posto. Obzirom da se polako kurs vraća, mislim da će lakše davati popust za keš plaćanje, neposrednom pogodbom u radnji. Iz iskustva ti pisem da popusti u odnosu na katalašku cenu mogu da idu i do blizu 50 posto, doduse to sam dobijao u Turskoj, oni ko zna šta muljaju sa porezima, ali sam kupio kod ovlašćenog dilera, sa međunarodnom garancijom. Uz popust od 30 do 40 posto mnoštvo satova ti dolazi u izbor, tako da ni Omega nije nedostižna.
Nedavno sam servisirao ETU 7754 hrono u Beogradu, servis je plaćen 135 evra. ETE koje nisu hrono su još jeftinije za servisiranje, cenim da ne bi trebalo da je skuplje od 100 evra. Mnogi renomirani proizvođači ugrađuju ETU ili njene "derivate". Za servisiranje na 5 godina sata koji košta par hiljada to, po meni, nije skupo.
Ne kupuj na brzinu, definiši precizno kakav sat hoćeš i ne odstupaj od svojih želja.
Bookmarks sajtovi