Koliko smo se prepirali oko Rolex-a,a mozda i najbolje rjesenje nam je bilo pred nosom
Koliko smo se prepirali oko Rolex-a,a mozda i najbolje rjesenje nam je bilo pred nosom
Svi znate koliko je volim i cenim GS, i da sam u prilici verovatno bih razmisljao o kupovini jednog.
Ali, Jagos je napisao jednu vrlo ozbiljnu i poruku koju svakako ne treba zanemariti, a to je servis(koji ce biti potreban pre ili kasnije), a koji je kao sto i sam kaze, u Beogradu vrhunski.
Sta da radis kad dodje vreme za servis GS? Kako sada stvari stoje, jedina varijanta je slanje sata u Japan, koje nije ni malo jeftino, a i traje dosta. Ovo je ujedno po meni jedini (veliki)minus koji GS ima.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Tu si u pravu nisam ni razmisljao o tome, nego ja slabo znam nesto o servisiranju pa onako cisto da pitam da li bi neki dobar casovnicar u okruzenju mogao dobro da uradi taj servis, mislim redovni servis da ne treba neka zamjena djelova ili postoje neki potrosni djelovi koji se mijenjaju na tom redovnom servisu, i treba li to da se radi na svakom mehanickom satu ili samo na ovim skupljim
Tesko. Prvo kreni od sebe, da li bi ti rizikovao da das sat nekome(koliko god strucan bio) da ti radi servis na satu od nekoliko hiljada e, a da taj pritom verovatno nije ni video taj sat i taj mehanizam. Onda opet, da li bi se oni prihvatili takvog posla.
Sto se tice servisa, on treba da se radi na svakom mehanickom satu, bez obzira na vrednost. Sve zavisi od mehanizma, ali recimo da je neki period 3-5 godina.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Dajte ljudi,ne odgovarajte ga od GS-a!
Pa neće mu biti to jedini sat!
Ima časovničara koji bi bez problema sredili GS...............jedino su dijelovi problem ali nije nerješiv.
Neka uzme kvarc (ako mu se ne svidi,može meni pp)!!!
Ma opusteno za servis, to se i onako sve zasniva na 7s26
naravno da je GS izuzetno zanimljiv izbor.voleo bi da ga vidim uzivo.bojim se da ne zatrpamo coveka predlozima a on je lepo pitao koji od ona tri.sto se tice servisa nijedan ozbiljan sajdzija nece rasklopiti sat ako nema pristup rezervnim delovima.sto rece jedan mog drug"raskolopim ga a deo samo ode ode i nema ga a zamisli ako kinem".znaci dobar ozbiljan sajdzija koji bi mogo da uradi bilo koji sat nece ga rasklopiti ako nema pristup rezervnim delovima.to je osnovno pravilo.
Upravu je jagi , da ga ne zatrpavamo predlozima Uzimaj ti rolu i uzivaj
Dalibore zavrsna obrada na panteliji koji kosta 7-8 puta vise od Stowe nikako nije za 7-8 puta bolja,nemoj pogresno da me shvatis Pantelija je super sat za osobe kojima taj dizajn odgovara,u sustini sam hteo da napisem da sama cinjenica sto je otvornena pozadina trenutno moderna u mom slucaju nepredstavlja prekretnicu prilikom kupovine.
Zenith ti si konzervativan sa tvojom konstatacijom da 50% kupaca kupuje Rolex zbog pokazivanja,vec sam negde napisao moja procena jeste 80-90%, moja zena nosi plavi sub pa dosta njih misli da je kopija,misle da se pravi samo sa crnim ciferom.
Nepostoji najbolji sat,da se razumemo sat se nosi zbog licnog stila u to sam ubedjen,inace sve luksuzni proizvodjaci bi odavno stavili katanac na vrata.
Bookmarks sajtovi