Certina je ljepša.
Certina je ljepša.
Prvo mogu da primijetim da su satovi skorz razlicitog izgleda i da nemaju mnogo toga zajednockog, bar vizuelno. Mehanizam u Certini je dobro poznata ETA 251.264, odlican mehanizam jedan od najboljih. U FC se takodje nalazi kvarcni stoper oznake FC-292 meni je nepoznat, ali javice se vec neko ko zna vise o tome (Hadzija pomazi) ja sam ovako na brzinu nasao samo da ima 13 rubina. I meni kao i kolegi Baronu je ljepsa Certina, ali ne znam za koju priliku tebi treba sat, pa na osnovu toga odluci jer su modeli kako i na pocetku rekoh veoma razliciti. Jos bih samo dodao jedan moj predlog a to je ova Certina https://www.premiumwatches.com/certi...02.html?c=3740 nesto jeftinija od ove sto si naveo isti mehanizam samo jos metalna narukvica
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
MELE - dobro nam došao! Postavio si dva stilski sasvim drugačija sata. Meni se lično više dopada Certina - i kao brend i konkretan model. Posebno što u njemu kuca odlični Termokompenzovani kvarcni ETA mehanizam ali nećeš, generalno, pogrešiti ni sa FC-om (mada ne znam koji mehanizam je u ovom modelu).
EDIT: Vidim da sam postavio praktično isti post kao Darko, kucali smo istovremeno
EDIT 2: Čini se da je FC-292 u stvari Ronda 5030D.
EDIT 3: Evo šta kažu na ruskom forumu na tu temu:
А у Frederique Constant это просто обозначения. FC-200 = Ronda 732, FC-220 = Ronda 1016, FC-235 = Ronda 1064, FC-245 = Ronda 1019, FC-265 = Ronda 706.B, FC-291 = Ronda 3520.D, FC-292 = Ronda 5030.D, FC-303 = Sellita SW200, FC-306 = Sellita SW300 и т.п.
Poslednja ispravka: vladas (2.2.2015. u 20:32)
No time to lose
Imaj u vidu da u globalu ovaj konkretno FC nikako nece izgledati dobro uz bilo sta sem elegantnog, ozbiljnog i cistog odevanja. Certina s druge strane moze uz sve. Lepa su mi oba, mada bih iz ove perspektive uzeo Certinu
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Definitivno Certina. Kod FC-a je sve gola klasika i možeš ga nositi samo uz ono što napisa himmelstrider.
Vladas je objasnio za mehanizme.
Dosta ste mi pomogli . Certina je i mene nekako vise privlacila zbog malo pristupačnijih cijena, takodje Certina je osnovana 1888 a FC 100 godina kasnije. ETA je ja mislim bolja od njiove preradjene Ronde.
Pozdrav momci eto mene ponovo.
Gledam na KP u zadnje vreme neka nevidjena navala od strane par ponudjaca Tissot prc 516 qvarc.Taj model sata u prodavnicama je, sad ne znam tacno, ali mislim da je negde oko 400e a ovi ga prodaju za 220e .Jel moguce da su to originali,nemali broj njih nudi taj prc 516 i v8 pa mi nesto sumnjivo ,reko ajd mozda neko od vas zna nesto na tu temu.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
MELE,
Niko ne prerađuje kvarc,ne kada je u pitanju tehnika(nešto malo Omega radila za sekundaru sa 1538). Jači brendovi imaju bolju dekoraciju i to je sve.
Lakovic,
Ako su polovni,sa računom- sve ok.
Hvala vam na pomoći.
Poslednja ispravka: Neša (3.2.2015. u 20:21) Razlog: Izbrisana reklama
Bookmarks sajtovi