Bas sam danas sa curom gledao tu certinu samo sa sedefnim licem i slozili smo se da je prelep sat.
https://bomar.rs/certina-ds-8-c0332573611800
Bas sam danas sa curom gledao tu certinu samo sa sedefnim licem i slozili smo se da je prelep sat.
https://bomar.rs/certina-ds-8-c0332573611800
I meni je Certina prelepa. Ima mehanizam iz trendline katrgorije, nije preterano kvalitetan ali nije ni los, u skladu sa cenom. Kupiti lepsoj polovini qvarcni Svajcarski sat je uvek dobar pogodak. Ali mi se i Citizen svidja, te dodatne funkcije su u ovom slucaju jako prakticne, jer je sat uvek tacan. Iskreno dao si odlicne predloge, ja ne znam sta bi odabrao. Sa jedne strane je Swiss, sa druge odlican Citizenov mehanizam.
Pozdrav,u skorije vrijeme kupujem sat,pa mi treba vase misljenje.
Budzet mi je do 440€,bitno mi je da sat ima metalnu narukvicu,klasicniji izgled(elegantan) i da je automatic.
U obzir dolaze i polovni satovi.
Meni je prvo na pamet pao Seiko SRPB41:
Mana sata - hardlex staklo, za te pare ja bih tražio safir, iako je sat uživo prelep.
Hvala puno na prijedlogu, iskreno ne bih kvarcni mehanizam jer su mi do sada svi satovi bili sa tim mehanizmom.
Ovog puta volio bih automatic,inace sto se tice ovog Seika da li se moze naknadno ugraditi safirno staklo na njemu?
Poslednja ispravka: Djordje 380 (20.10.2020. u 23:23)
Postoji ta opcija, ali ta ispupčena safirna stakla su generalno skupa, postoje na Island Watch safirna stakla pravljena baš za taj model za 100 dolara + troškovi dostave. Osim toga, staklo na tom konkretnom modelu je lepljeno, tako da ne možeš to ti da odradiš već bi morao da platiš časovničara, znači izaći će na najmanje 100 evra, vrv i više.
Mada, možda sam ja i preterao, možda je za 440 evra kod nas teže naći automatik sa safirnim staklom. Ovaj kvarcni Hamilton koji je Bancika postavio je takođe prelep. Izgleda da ćeš morati da praviš neki kompromis za te pare - ili automatik ili safirno staklo ili polovnjak.
Pogledaj Orient satove, njih ima relativno jeftinih sa safirnim kristalom. Ali njih nema kod nas, morao bi preko neta iz inostranstva da naručiš. Eventualno na KP.
Takođe, ako se odlučiš za kupovinu ovog Seiko SRPB41 sata preko neta, budi pažljiv - pojavili su se njegovi kineski lažnjaci, ako je previše dobro da bi bilo istinito onda je prevara.
Edit:
Meni jedan od omiljenih Orient Star Classic modela, mada ni on nema safirno staklo:
Poslednja ispravka: doyle (21.10.2020. u 0:17)
Hvala,sad se stvarno dvoumim Seiko ili Hamilton ili mozda polovan Tissot,Orient ne bih.
Kakva su iskustva sa hardlex staklom?
Hamilton ti je dobar izbor, samo ako hoćeš da je nov i da je automatik na metalu, onda ćeš morati da povećaš budžet.
Poslednja ispravka: don Alberto (21.10.2020. u 9:08)
Omega rules !!!
Ako koristis hardlex svaki dan, moze da se izgrebe. Obicno se izgrebe ako zacacis o zid gde ima ostrih tvrdih kamencica. Kazem, moze ako se ne cuva. Safir je ipak u prednosti, bez obzira na krtost
Ako se odlucis za neki sat kod nas, sacekaj crni petak mozda bude nekih popusta.
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Poslednja ispravka: bezbi (21.10.2020. u 11:04)
Bookmarks sajtovi