A jok. Saksija je.
Ne bi vozio ni jedan od ovih gore. Znaš zašto?
Jer si previše ovisan o 422 senzora, klima uređaju i statusu koji ti daje novi auto. Budimo realni druže.
Inače ti mogu nabaviti bez problema split window Bubu kad već tražiš. Frend ima 17 komada doma,uz ostalo. Ali... Ima 34 KS, nema ventilacije, bučna je i u nju stanu dvije odrasle osobe i omanja putna torba. I svakih 200 kilometara ćeš je šarafit.
Poslednja ispravka: sin.er (29.12.2021. u 10:56)
S obzirom da sam kuci 2-3 meseca godisnje, taman toliko i mi treba.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Taman. Da javim frendu?
Cim dobijem HR domovnicu
Drustvo,
Molim za malu pomoc -
Dvoumim se izmedju dva modela pa bih voleo da dobijem i vase misljenje. U pitanju su dva sata iz slicnog cenovnog ranga ali sa nesto drugacijim mehanizmima.
Interesuje me da li se servisiraju ili se mora menjati ceo mehanizam kao kod obicnog Powermatic-a 80.111. Ispravite me ako sam se pogresno izrazio
Prvi model koji gledam je Certina DS PH200M sa ETA c07.611 a drugi je Tissot Seastar 1000 sa ETA c07.811.
Ako imate jos neki predlog za taj cenovni rang slobodno predlozite
Unapred zahvalan !
Pusti mail Bomar-u. Ili ih pozovi.
Ja više ne znam kako sam ih kontaktirao pre jedno 2 godine ali ono što su mi rekli je da je cena servisa oko 10K dinara za Certinin Powermatic 80
Da li se nešto promenilo - ne znam
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Postoje 3 stepena Powermatic mehanizama. Najlakše ih je zapamtiti po tri zadnja broja, jer oni odražavaju različit stepen kvalitete i kako se penje stepen kvalitete, tako se penju i zadnja tri broja.
Prva tri broja su jednaka:C07.
Onda se nastavlja u tri različite varijante:
C07.111 - anker iz polimera (plastike). Nepopravljiv i fabrički podešen. Zamenjuje se kompletno novim ankerom. Mogu se naći samo kod Tissota i Certine. 23 rubina.
C07.611 - klasičan metalni anker. Mogućnost regulacije. Popravljiv. Klasično servisiranje. 25 rubina. Hamilton, Mido, Rado, poneki Tissot i Certina.
C07.811 - Metalni anker sa silicijum spiralom. Mogućnost regulacije. Popravljiv. Klasično servisiranje. 25 rubina. Uporediv sa Top Grade ETA 2824-2 ili je klasičan COSC hronometar kalibar, koji dolazi sa odgovarajućim certifikatom preciznosti i obično je navedn na satu kao Chronometer.
Što se tiče samog mehanizma, između ova dva sata Tissot predstavlja bolji izbor. To je faktor, gde je Swatch grupa vodeća na tržištu, jer je u entry level uvela mehanizam sa silicujumovom spiralom. U tom razredu, takva ponuda ne postoji u čitavoj industriji.
Meni se Certina više i sviđa, unutra metalni anker, ovaj meš mi je super, nećeš pogriješiti.
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Bookmarks sajtovi