Ne zamerite na možda malo preteranom naslovu teme, ali to mi je zaista bila prva asocijacija kada sam uporedio Seikovog crnog monstera sa Citizenov-im Promaster-om NY0054-04E: oba automatici, vrlo približan cenovni rang, potpuno identične funkcije i čak su na prvi pogled slični, prvenstveno zbog sličnog koncepta korone i masivnih markera. E sad, postoje i razlike: krunica na Citizenu je na 20h, markeri su mu okrugli, on je i veći od monstera, (47mm), telo mu je od titanijuma, kazaljke su različite…
Pošto, iz određenih razloga, tražim moguću zamenu za monstera kao svog prvog favorita, šta mislite, da li ovaj Citizen po svojim karakteristikama, ugrađenom mehanizmu, (ne znam koji je), može da se poredi sa monsterom? Puno bi mi značilo da neko ko dobro poznaje oba brenda da svoje mišljenje. I da li nekom od vas ova dva sata liče jedan na drugi koliko meni? Pogledajte specifikaciju Citizena: (malo me buni pominjanje kvarcnog mehanizma u opisu sata kada je on očigledno automatik)?
Da li je neko viđao ovog Citizena kod nas u prodaji?
http://www.watches88.com/pd-citizen-promaster-divers-200m-titanium-automatic-ny0054-04e.cfm
Evo i slika:
Bookmarks sajtovi