Mislim da je 70e limit, ako nisu podigli.
Mislim da je 70e limit, ako nisu podigli.
Moze on da stavi manje, ali mogu ovi i da potraze na netu i nadju najvisu cenu sa sajta. A realno mi je jako glupo da dam 50% vrednosti sata za carinu.
Placa se nesto preko 30% (carina+PDV). Malo je bezveze sto u carinsku osnovicu ulazi i postarina ali sta da se radi.
Moram priznati da je zaista glupo dati 50% vise, ali cak i pored toga to je najjeftiniji sat te vrste.
Laco je oko 200e + ko zna koliko carine.
Meni nisu naplatili carinu i porez do sad , za satove koji su bili 100 110 evra, ne znam da li je bila sreca ili nece previse da se zamaraju sa tim malim iznosima....ne znam sta da ti kazem
Ajde da je 30%, pa ok. Ali ja sat preko tog Thomasa Coluccia (od kog je i Sima uzeo), dobijam za 40$ manje od cene na njihovom sajtu. Odnosno sa slanjem je 110 eura, ali kad obracunaju porez i pdv na zvanicnu cenu, to ispadne skoro 50 eura. Malte ne pola sata. A sad da li ce me oporezovati, to je pitanje srece. Simu jesu.
U tom slucaju sat me izadje 160e. A Laco, posto se salje iz Evropske unije, bi me izasao tih 198e, u Austriji
Poslednja ispravka: krstin (2.11.2012. u 16:25)
Kada prodavac ubaci racun u paket (ili popuni carinsku deklaraciju) onda je gotovo sigurno da ce da carine po cifri koja pise na racunu, osim ako na racunu nije neka nerealno mala cifra.
Na nasu zalost, izvestili su se ovi nasi carinici, pa odmah provere cenu na netu i eto belaja.
jole777 kaže:
A da nadjemo neku zamenu i za njega? a da se prodaje kod nas ,Fortis je mnogo skup BPM Satovi & Nakit. FLIEGER AUTOMATIC - 595.11.41L01
Krstin, da li imaš mogućnosti da ga naručiđ preko nekoga ko živi u EU, Hrvatskoj ili Sloveniji? Ukoliko platiš njihov PDV, možeš ga legalno uzeti nazad, pa naši lešinari neće moći da te oderu za carinu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi