Hvala na dosadasnjim odgovorima, sjajni ste.
Voleo bih kad bi jos neko od starih članova napisao svoje mišljenje.
Baš se razmišljam za Valjoux mehanizam, ali nekako mi treba neko da me "pogura"
Stvarno je velika razlika u ceni za maltene isti sat.
Hvala na dosadasnjim odgovorima, sjajni ste.
Voleo bih kad bi jos neko od starih članova napisao svoje mišljenje.
Baš se razmišljam za Valjoux mehanizam, ali nekako mi treba neko da me "pogura"
Stvarno je velika razlika u ceni za maltene isti sat.
Valjoux bez razmisljanja zbog cene...nikako ne mozes da pogresis.
Calibre ETA C01.211
184 parts
15 jewels!!!!!!!!!!!!
46-hour power reserve
3hz frequency
plasticni delovi..
next year at this time I'll be a millionaire
Sanitarium, prvo cu ti pozeleti dobrodoslicu!
Mislim da je jako lepo sto ste zajedno vec deset godina i cestitam ti na tome.
Ja cu biti jedan od retkih koji ce ti preporuciti da zaobidjes sat sa C01.211. Taj mehanizam je jos uvek "mlad" i nema previse iskustava iz prve ruke, ali se vec pokazalo po komentarima na razlicitim forumima i od razlicitih casovnicara da se ne radi o previse kvalitetnom mehanizmu. Nastao je od cuvene Lamanie 5100 (koja je vec imala dosta plasticnih delova) a ovaj mehanizam ih ima jos vise. Ovo ne znaci da je a priori los, jer plasticni delovi imaju manju frikciju. S druge strane - plasticni delovi su osetljiviji na vise temperature i definitivno doprinose losijem imidzu ovog mehanizma. Mislim da je Valjoux daleko kvalitetniji, dugotrajniji i prestizniji mehanizam. Cak i sam Tissot je svestan izgleda C01 mehanizma i gomilu plastike krije ostavivsi da uzivas u pogledu na automatik na poledjini samo kroz malo okce .
Dakle - Tissot, Certina, Hamilton, Fortis, Victorinox, Roamer su samo neki od prozivodjaca koji nude satove sa odlicnim 7750 i ja ti savetujem da se strpis za neki od njih.
S druge strane, ako ti je ovaj Tissot sa C01.211 bas prirastao srcu, nije uopste lose i ako se odlucis za njega
Nadam se da ce ovo pomoci.
Poslednja ispravka: vladas (17.4.2013. u 23:14)
No time to lose
Apsolutno se slazem sa @Vladas-om. Vredi dati vise za 7750, iako je ta razlika velika, a to je skoro jos jedan sat! Medjutim to je odlican mehanizam, i neces imati nikada problema sa servisom, a ni sa delovima za taj mehanizam. Dakle cal 7750 je moja preporuka. A povracaj poreza i popust ce ga uciniti jos atraktivnijim za kupovinu. Zelim ti srecnu kupovinu.
Poslednja ispravka: tolarbo (18.4.2013. u 0:50)
Sanitarium,
Evo i od mene preporuka za 7750.
Zaobiđi C01- mnooogo pritužbi je na njega!
Daj Dado danas kisa pada kad nisi nasao nesto u korist C01.... )) ehehehe
next year at this time I'll be a millionaire
Pa kad ti majstor,koji radi u firmi gdje prodaju te modele,kaže:"stari, zaobiđi to!",onda ja nemam šta dodati!
Ispade da je C01.211 bas loš
Taj isti mehanizam Swatch ugradjuje s svoj hronograf koji kod nas kosta 25000 dinara.
Mozda nije bas toliko los, ali kad se stavi na crtu sa 7750, nema bas neke velike sanse.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi