Srdjangym, dobro došao na forum.
Koliko vidim, sat kupuješ preko oglasa pa bih te savetovao da ga dobro proveriš.
Prema slikama koje si postavio i meni deluje OK, mada se ja lično ne bih usudio da kupim Tissot preko neta, osim ako nije u pitanju ovlašteni diler, s obzirom da se na tržištu nalazi puno njihovih fake satova.
Gledano iz mog ugla, jako je nezahvalno davati komentare bez argumenata i prethodne provere kod ovlašćenog servisera.
Iz tvog posta vidim da si već bio u ovlašćenom servisu u Knez Mihajlovoj, ali mi je odgovor servisera isto jako čudan kao kolegi sa foruma.
To što ti je dao neodređen odgovor a izrazio je već neku sumnju mi je jedan razlog više za poseban oprez.
Kolega Neša ti je dao savet da odeš još kod dva respektabilna časovničara da ti daju mišljenje o autentičnosti, pa bih to da sam na tvom mestu svakako uradio.
Pošto imam jedan Tissot u svojoj kolekciji koji je kupljen u Beogradu od ovlaštenog dilera, mogu da ti kažem da bi uz svaki Tissot trebalo da se dobije originalna kutija u kojoj se nalazi garantni list- kartica, uputstvo za rukovanje, aktuelni katalog Tissot-a i brošura o istorijatu proizvođača.
Osim ovoga obrati pažnju i na cenu sata, ako je suviše niska to je opet razlog više za sumnju.
Na "Jomi" je taj sat oko 580 USD-a i to noviji model. Taj sat je i meni jako interesantan pa već duže vreme pratim cene i nisam uspeo da ga nigde nađem po nižoj ceni.
U prilogu ti je slika gde su aktuelni model i prethodni, tj. ovaj koji si uzeo.
Razlika između njih je na oko vrlo mala i ogleda se u tome što tvoj model koji nosi oznaku T066.407.11.057.00 ima ETA mehanizam 2824-2.
Noviji T066.407.17.057.02 ima unapređeni mehanizam Powermatic 80 koji ima rezervu snage od 80h. Bezel se isto tako razlikuje, kod ovog je keramički bezel i drugačiji oblik zuba, kao i lume polje pored pokazivača datuma.
Nadam se da će ti informacije biti od koristi.
Bookmarks sajtovi