Džepna Omega iz tridesetih godina prošlog veka. Kod mene je otprilike četiri godine. Kada sam ga dobio planirao sam da repariram ciferblat, međutim sada mi ova patina na istom daje neku draž, kao podsetnik na neka davno prohujala vremena i ljude u njima. Termički obrađene kazaljke koje se na svetlosti prelivaju u prelepu plavu boju. Pleksi je ispupčen i ima tragova vremena ali ništa što bi iziskivalo zamenu istog. Markeri u vidu arapskih brojeva su izdignuti u odnosu na ciferblat i pozlaćeni. Nisam siguran, pretpostavljam da je kućište srebrno zbog načina na koji tamni. Mehanizam sam servisirao 2018. godine, budući da sam zamalo uništio sat kada mi je voda prodrla u kućište. Sat i posle svih ovih godina drži rezervu snage od 48 sati Na poleđini su ispisani inicijali prvog vlasnika sata i pradede moje supruge, ruskog ( sovjetskog) diplomate Petra Prokofjeviča Yurkova, čija se fotografija nalazi pored sata. Ostalo mi je da mu nađem dobar lanac i da u porodici dočeka i taj prvi vek uspešnog rada.
Bookmarks sajtovi