Pozdrav svim clanovima foruma!
Ovom prilikom zelim da predstavim moju skromnu kolekciju satova, kao i da pohvalim kvalitet foruma. Nadam se lepom druzenju, kao i konstruktivnim diskusijama o ovim cudesnim spravama.
Pocecu od sata koji koristim kad obavljam neke grube poslove, na treningu u teretani i sl. U pitanju je Casio F-91W, verovatno jedan od najprepoznatljivijih Casio satova. Nemam nista posebno o satu da kazem, sem da sluzi svrsi.
Jedna stara Doxa, koju sam nasledio od pokojnog oca i koju povremeno rado nosim. Mehanizam je koliko sam upucen ETA 1147, ispravite me ako gresim.
I za kraj, meni licno najdrazi, sat koji nosim takoreci svakodnevno proteklih 12 godina. Ovaj sat za mene ima posebnu sentimentalnu vrednost, jer ga je godinama nosio prvo moj deda, a zatim i otac. U pitanju je Lanco automatik s kraja 70-ih. Pokrece ga kalibar Tissot 2481, koji je ekvivalentan Omeginom 1481. Prema recima mog casovnicara, ovaj sat ce me ispratiti u penziju, a verovatno i jos jednu generaciju posle mene.
Za sebe bih rekao da sam pre ljubitelj satova, nego kolekcionar. Nije mi u planu kupovina novih komada, teska su vremena, a novac nazalost potreban za druge stvari. Zadovoljan sam ovim sto imam. Ako Bog da, jednog dana bih se pocastio jednim Oyster Perpetual Datejust-om ili nekom klasicnom Omegom poput Seamaster Aqua Terra.
Bookmarks sajtovi