Hmmm... Godinu dana nisam bio ovdeK... a nisam bas imao ni potrebe. Ionako je bilo: Nothing new on the weatern front...
Nema ni sada nicega osobito novog, ali bi moglo da bude. NEsto kao skupljam novce da pribavim neki satic. Kada ce biti sakupljeni - ne'am pojma (racunam tamo nege do maja), ali me nista ne sprecava da pravim planove. Kao i obicno, ima ih mnogo vise nego sto sredstva omogucavaju. Da ne laprdam previse, stvari stoje ovako:
Planiram da okvirno prikupim nekih 350 do 400 jura za kakav(e) satic(e). Trebaju mi :
1. Drugosvetskoratovsko-istorijski Flieger
2. Elegantni hronograf
3. Nekakav sportsko - elegantni sat tipa Omega AT, Grand Seiko...
BONUS: Mnogo mi se svidja Obris Morgan Explorer II
Planirana sredstva su dovoljna za jedan krsteniji ili, ako bih isao na neke polovnjake (na sta nisam uopste gadljiv), mozda za dva sata.
1. Drugosvetskoratovsko-istorijski Flieger
Razmisljao sam o Ticinu ili Parnisu, a onda sam po oglasima video neke polovne Zeno pilote , za oko 250 jura. Tu bi mogao da se ugura i Laco Augsburg.
E sad, kad vec ne mogu da kupim Stowu ili Laco (o Langeu ili IWC ne mogu ni da mastam ) sa rucnim navijanjem, limenim poklopcem, da li je Laco sa automatskim japancem unutra dovljno ''blizu''? - naravno, po vasem cenjenom misljenju
Ukoliko idem na Augsburg, dobijam bar sat od istorijskog snabdevaca Luftwaffe, a ako idem na Ticino, Parnis ili tome slicno, ostaje mi novac u budzetu za jos neki sat. Ukoliko idem na Zeno, dobijem Unitas, lep sat koji jeste ''vintidz'' pilot, ali ne i muster A ili B sat. ( a i pitanje je da li ce biti dostupan kad ja sakupim novce)
2. Elegantni(ji) hronograf
Zanimljiva mi je Strela, ali je iznad mog budzeta, polovni Sinnovi i Fortisi su tek potpuno druga dimenzija....
Verovatno ovde necu naci resenje... Razmisljao sam i o kvarcu, ali se tu mnogo lomim. Verovatno ce ova akvizicija biti obavljena u neka srecnija vremena i bez prevelikih kompromisa (sto znaci SINNovac)
3. Nekakav sportsko - elegantni sat tipa Omega AT, Grand Seiko...
Tu kao opcije figuriraju Seiko SARB 035, Orient Star SDV02003W0 , Orient Star Automatic GMT SDJ00002W0
Sarb je najjeftiniji, SDV toliko lici na AT da mi je miljenik ali ga slabo ima i cene su visoke, a ''starseeker'' mi se isto mnooogo svidja i negde je na krajnjoj granici mog budzeta...
Znam da je odluka samo moja, ali bih voleo da cujem vasa misljenja i argumentaciju pa ce mi to sve mozda dati neke ideje sta da radim... Ja bih najvise voleo da mogu za taj budzet bar dva komaTa da pribavim, ali to ce biti vraski tesko i morace se praviti kompromisi kompromisa (jer su i ovi predlozi zapravo samo zamena za real deal...).
PS. Mada....Kad malo razmislim, ne verujem da AT pruza nesto mnogo vise od Orienta u prakticnom smislu. E sad ime Omega AquaTerra mnogo lepse miluje sujetu i ono ''swiss made'' miluje pogled, ali....
Pisem ovo u svom zakutku jer mozemo da offtopicarimo koliko nam dusa iste....
Ajde, pisite nesto, diskutujte, ubedjujte me... Samo nemojte, ono - pa ne znam, to je tvoja odluka Jeste, odluka ce biti moja ali zelim da cujem VASE misljenje....
Bookmarks sajtovi