Postovane satofilke i satofili, do sada neimadoh svojega kutka jerbo mi je kolekcija bila ''nothing to write home about''. U tom domenu se nije nista iz korena promenilo ali sam konacno nasao horolosku svrhu, horoloski cilj moga postojanja. Dostizanju toga cilja posveticu sve svoje snage. Put je dug, tezak i iska sve raspolozive resurse. Trenutno, glede resursa mogu samo citirati Njegosa: ''...malo rukah, malena i snaga...'', no kako braca Kinezi govorahu (i valjda jos govore): ''I najduze putovanje pocinje prvim korakom....''. Znam, znam...vazda sam epski opsiran. Prelazim na stvar. Moja novogodisnja odluka je bila da zapocnem kolekciju satova nosenih na svemirskim misijama (ili sertifikovanih za iste). Pre otkrovenja sam mislio da se tu radi samo o Omegama i ponekom Fortisu, medjutim postoji citav univerzum satova koji su sertifikovani od strane svemirskih agencija i noseni kao deo zvanicne opreme ili su kao ''private purchase'' noseni na misijama (unutar, a neki i van ''vozila''). Otkrovenje se sastojalo u tome da ima tusta i tma vrlo, vrlo pristupacnih satova sa svemirskim pedigreom. Poceo sam od njih... Do ''Moonwatch-a'', Fortis Cosmonauta, Braje kosmonauta ili Role GMT put je dug i neizvestan. Mozda je cilj i nedostizan (ili delimicno ostvariv), ali ja cu se voditi (nesto izmenjenom) maksimom stanovitog ''recording artist-a'', 50 centa: ''Get Moonwatch or die trying''
Daklem, cenjeni publikume satofilski, predstavljam Vam:
Anbeastove obicne satice i njihove (malobrojne) svemirske rodjake:
Naravno, lenj sam da istog dana pisem uvod i kopam po folderima trazeci fotke. Znajuci me, niste valjda ocekivali da sve uradim odjednom i ''kak Bog zapovijeda''?!?! Bilo kako bilo, Rim nije izgradjen za jedan dan, pa tako ni ovaj posao nece odmah biti dovrsen jer sam ja postovalac narodne mudrosti, a jedna od tih umotvorina kaze: ''Sto je brzo to je i kuso''.
Aj, cao.....
PS. Eeeee...da mi je ''kolekcija'' jednaka duzini uvoda, gde bi mi kraj bio?!
Bookmarks sajtovi