Svaka cast, sat za gospodu!
Svaka cast, sat za gospodu!
Sjajan sat, bilo je uživanje čitati prateći tekst!
Fantastično!
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.” J.Clarkson
Da ne pomislite da sam ja zaboravio na frum, sve vas i satove, tokom ovog mog visemjesecnog izbivanja i rada na dalekom sjeveru, uskoro cu pisati malo vise o satovima, mehanizmima, i iskustvima koja sam ponio iz Rusije.
Bilo je satova, neki su novi, neki stari, sovjetski, neki iz tranzicijskog perioda...
Evo par koji su se vec nasli u opticaju ovih zadnjih par dana, a ima ih jos.
Он сказал: "Поехали!"
Lepo, lepo, to smo cekali.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Đes'ba Arči! Dobro je da se nisi izgubio u tajgi
Taj plavi komandirac sa petokrakom ti je dobar, svaka čast!
Kako si podnosio kratke dane?
Hvala Vlado!
Zoli, burazeru, tu sam. Boba mi je falila da nestanem negdje medju onim smetovma (ajde sto smo mi carevi, pa nase komunalce redovno iznenadi snijeg u januaru, ali sto Ruse tek zaboli neka stvar za ciscenje snijega ... mada, ne krivim ih - em stalno pada, em je prije mjesec dana bivalo i po -38... nija ga ne bih cistio, da zlatan)
Da, da, to je jako rijedak model koji sam godinama lovio, a onda mi se posrecilo da ga nadjem u savrsenom stanju. Pisacu i o njemu uskoro.
Taj plava reljefna varijanta sa podmornicom je fenomenalna!
Prelijepi "rusi" kolega.
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Здравствуйте, друзья!
Danas stigoh s posla i prijatno se iznenadih sadrzaju postanskog sanduceta... Nakon oko tri sedmice, u isti dan mi stize i celicni prsten od Favinova, a s njim i Meranomov providni poklopac. Narucio sam ih u razlicito vrijeme, a stigose zajedno, u isti dan.
Odmah sam se bacio na posao...
A onda jos jedno prijatno iznenadjenje!
Rotor, koji sam do sada vidio tek nekoliko puta u cistopoljskim satovima, i jos mi se tada mnogo svidio, a za koji nisam imao pojma da ce jedng dana i mene da zapadne... Elem, koji god raspored zvijezda da me je pocastio i ovim iznenadjenjem - 'alal mu vjera!
Elem...
Poslednja ispravka: arch_m (31.3.2016. u 21:29)
Bookmarks sajtovi