Pre tri meseca, tokom restauracije Seika 6119-6053 Sports, imao sam neviđeni peh. Na terasi, na sedmom spratu, sam sedeo i rutinski čistio cifer sa sve mehanizmom i kazaljkama. Koristio sam meku četkicu i gumenu pumpicu kojom sam to sve produvavao onako sa sajdžijskom lupom na oku. I odjednom odlete sekundara sa terase dole u ambis. Malo je falilo da skočim za njom. Sišao sam dole onako reda radi ali pronaći kazaljku bilo je nemoguća misija. Dr.Iggy mi je u svojoj riznici rezervnih delova pronašao sličnu i ofarbao po želji ali nije bila original i to mi je smetalo. Slučajno guglajući po ebay-u pre mesec dana naletim na čoveka u UK koji prodaje novu, originalnu. Nisam gubio vreme. Angažovao sam burazera koji živi Australiji da mi kupi i pošalje ovamo. Kazaljka je koštala 5 funti i isto toliko poštarina do Perta u Australiji pa onda do Srbije ... Uglavnom proputovala je ceo svet i stigla pre neki dan.
Čučnula je što kažu "k'o budali šamar". Malo sam se pomučio da je montiram na osovinu pošto je nova ali je na kraju legla!
Eto šta je bolest...
Ovih dana u moju kolekciju je stigao jedan retro digitalac. U pitanju je Seiko M 159-5000 iz 1977 godine, što bi Iggy rekao "two buttons on top". Bio je u odličnom stanju pa nije bilo mnogo posla oko njega, čak je i mineralno staklo bilo bez ogrebotine. Blago sam ga ispolirao i poravnao poklopac za bateriju koji je bio malo izrovan. Sat je naravno u čeliku kao što se od Seika i očekuje.
Evo par sličica.
Više slika u albumu http://www.svetsatova.com/forum/members/albums/
Dobro dosao u klub "two button on top"
Čestitke i u zdravlju ga nosio
Moram da citiram i rečenicu iz onog filma (Kako je propao R'N'R):
Kakav nindža? - Super nindža!
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bravo prijatelju,ovakav raritet u ovom stanju je neverovatan užitak za oči!
6119-6053
Da, ljubomoran sam.
Odlican je.Kao sto sam napisao u drugoj temi,kao klinac sam se lozio na ovaj sat. A ovaj primerak je stvarno u odlicnom stanju.Fenomenalan sat!
Bajkeru, čestitke ! Lep, elegantan i očuvan sat pa na sve to još i Seiko .
Bookmarks sajtovi